A causa de les ferides

Mor a l’hospital l’àvia de 96 anys que va ser atacada per dos gossos a Múrcia

Mor a l’hospital l’àvia de 96 anys que va ser atacada per dos gossos a Múrcia
1
Es llegeix en minuts
EFE

Una àvia veïna d’Alguazas (Múrcia) ha mort a l’hospital Morales Meseguer aquest cap de setmana a conseqüència de les greus ferides que li van causar les mossegades de dos gossos que la van atacar dimarts passat, segons fonts municipals.

Els animals van mossegar la dona per tot el seu cos, esquinçant-li els braços, sense que els sanitaris que van acudir amb una ambulància poguessin atendre-la fins que no van arribar els propietaris dels dos gossos que van aconseguir aturar la seva agressivitat i calmar-los.

Segons l’ajuntament, aquests esdeveniments que van tenir lloc dimarts passat a la tarda «són inadmissibles i la irresponsabilitat d’unes persones en el compliment de les normes sobre la tinença d’animals han provocat un mal que és irreparable», ha manifestat l’alcalde, José Gabriel García.

Des de l’Ajuntament d’Alguazas es va sancionar els propietaris dels animals i en la instrucció dels expedients, segons el consistori, «es prendran mesures exemplars contra els culpables». A més s’han obert diligències penals per aquests fets en què va haver d’actuar la policia local, la Guàrdia Civil i l’Associació Nacional Espanyola de Protecció i Rehabilitació Animal (Anerpa).

No complien amb la llei

La regidoria de Benestar Animal d’Alguazas assegura que aquests gossos considerats d’una raça «potencialment perillosa» no complien amb l’ordenança municipal ni amb la nova llei de Benestar Animal, al no tenir implantat un microxip, no estar al dia a les vacunes, no estar censats al consistori ni tenir una assegurança de responsabilitat civil, així com llicència per tenir-los.

Notícies relacionades

Aquesta mort s’afegeix a la d’una jove de 27 anys el 23 d’octubre a la tarda, quan va ser atacada per gossos mastins de pasturatge al terme municipal de La Hiniesta (Zamora).

L’Ajuntament d’Alguazas dedicarà un minut de silenci demà dilluns al migdia a les portes del consistori en record de Josefa Bravo, de 96 anys.

Temes:

Múrcia Gossos