‘Upskirting’ a Almeria

Detingut per gravar sota la faldilla una comercianta amb una càmera oculta al peu

2
Es llegeix en minuts

La Policia Nacional ha detingut a El Ejido (Almeria) un home acusat de fer gravacions d’índole sexual amb una càmera oculta al calçat que hauria fet servir per filmar per sota de la faldilla la propietària d’un comerç, a qui solia abordar quan estava sola al local.

Segons la investigació policial, l’arrestat normalment esperava als voltants del local on treballava la víctima fins que es quedava sola per «poder filmar-la sota la faldilla amb el seu dispositiu de gravació camuflat» a fi de captar imatges no autoritzades del seu entrecuix; una pràctica coneguda com a ‘upskirting’.

Van ser els empleats del negoci que van sospitar que l’home podria estar «obsessionat» amb la propietària de l’establiment, ja que es tractava d’un client habitual que «tan sols apareixia quan la dona era allà».

Segons van percebre, les visites van anar augmentant amb freqüència fins a acudir al negoci diàriament, atès que «sempre sol·licitava el mateix servei en una màquina talladora, situada fora del taulell, que requeria que la víctima hagués d’inclinar-se per fer-la funcionar». Era llavors quan el sospitós es col·locava darrere la dona, «a escassos centímetres, però sense arribar a fregar-la».

Amb el pas del temps la víctima es va adonar que cada vegada que acudien a la màquina, aquesta persona «elevava de manera estranya la cama esquerra, però va pensar en un primer moment que podria tractar-se d’un tic nerviós».

La situació es va prolongar fins que un dia l’empresària va percebre que el detingut «es treia un dispositiu electrònic de la sabata i se’l guardava a la butxaca», la qual cosa «va fer saltar totes les alarmes i va provocar que es revisessin les càmeres del circuit tancat de televisió».

Al fer-ho va poder comprovar que l’home apuntava amb la seva sabata sota la seva faldilla i després es posava la mà al turmell per agafar un objecte i introduir-lo als pantalons. Tot això «va provocar en la dona una sensació d’inquietud, així que va posar els fets en coneixement de la Policia».

A la sabata i el mitjó

Després de la denúncia de la víctima, i una vegada els investigadors van analitzar les imatges, els agents van establir un dispositiu als voltants del comerç en què van interceptar el presumpte autor dels fets. Després de l’arrest, els agents van poder comprovar que el detingut portava dos dispositius de gravació de petites dimensions ocults entre la sabata i el mitjó, amb les lents apuntant cap amunt.

Notícies relacionades

Després de la sospita que pogués haver fet aquest tipus d’accions delictives amb altres dones i que pogués tenir emmagatzemat material videogràfic d’aquestes característiques, es va portar a temre un registre al local que regentava, on es van intervenir diferents dispositius d’emmagatzematge.

Els especialistes en ciberdelinqüència van explorar l’existència d’altres possibles víctimes i van comprovar que les imatges no havien arribat a ser compartides a la xarxa.

Temes:

Almeria