Els actes vandàlics a Sant Feliu de Llobregat se salden amb un ferit i destrosses

2
Es llegeix en minuts
Judit Bertran
Judit Bertran

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Alguns grups de joves van protagonitzar durant la matinada d’ahir diverses accions vandàliques i violentes a la localitat de Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat) després de finalitzar els concerts programats amb motiu de les festes de tardor del municipi. Els aldarulls van començar sobre les quatre de la matinada, quan un grup de persones va començar a llançar ampolles i altres objectes a la policia i diversos grups de joves es van encarar entre ells. Les autoritats van registrar destrosses a l’aparador d’una botiga de productes electrònics i danys en els vidres de diversos vehicles estacionats a la zona. I en una de les baralles, segons ha pogut saber EL PERIÓDICO, un grup de joves va agredir una persona que va necessitar ingrés hospitalari.

No es tracta de la primera nit que es registren actes vandàlics durant les festes. Sense anar més lluny, divendres passat a la nit es van cremar diversos contenidors a la zona del centre de la capital del Baix Llobregat. Durant les mateixes festes, el 2022 també es van presenciar baralles entre grups de joves.

Precedent

Aquest tipus d’actes vandàlics s’estan repetint durant els últims mesos. Se n’han vist a la localitat veïna de Molins de Rei, on durant les festes patronals del municipi, a principis d’octubre, desenes de joves encaputxats van atacar la policia i els Mossos. També va passar a finals de setembre a Manresa, on es va produir una batalla campal que va acabar amb 11 detinguts (8 d’ells menors). A Vic, una baralla multitudinària l’1 d’octubre va acabar amb quatre joves ferits per arma blanca. En els primers vuit mesos del 2023 s’han registrat més de 133 baralles multitudinàries als municipis de Catalunya.

Amb aquests precedents la policia catalana i la local havien preparat a Sant Feliu un desplegament de seguretat a la zona amb un dispositiu especial amb motiu de les festes. Amb aquest, els agents de la Brimo i l’ARRO ja no van actuar només en situació d’emergència –com habitualment–, sinó que també van ser presents com a mesura de prevenció per una situació de violència que les autoritats catalanes consideren «nova».

Dispositiu especial

Notícies relacionades

Una altra de les novetats que va estrenar la policia per a les festes locals va ser la utilització de drons per controlar fluxos de persones i prevenir possibles disturbis. Així mateix, van desplegar una unitat especial que va supervisar les arribades i sortides dels principals mitjans de transport públic. En una de les accions policials de la nit, els agents van aconseguir localitzar i dispersar els esvalotadors seguint-los amb un dron. No obstant l’operació no va evitar el vandalisme.

Els aldarulls i enfrontaments amb la policia han acabat sense detinguts. Els Mossos han obert una investigació per identificar els autors i saber si tenen relació amb els que van provocar també danys a establiments fa 15 dies a Molins de Rei.