Álvaro Prieto López: el futbolista del filial del Còrdova desaparegut a Sevilla
2
Es llegeix en minuts

Álvaro Prieto López, futbolista juvenil del Còrdova CF, va desaparèixer a Sevilla el 12 d’octubre i des d’aquell dia les incògnites sobre la seva desaparició només fan que sumar-se. Nombroses entitats, organitzacions i fins i tot ‘influencers’ s’han mobilitzat per poder localitzar el jove, de 18 anys.

El que se sap de la seva història és que el jove va viatjar fins a Sevilla l’11 d’octubre, on es va mantenir tota la nit amb uns amics i van anar a una sala de festes. Al principi, la intenció era tornar a Còrdova amb el tren del matí següent a les 7.20 des de l’estació Santa Justa de Sevilla, però no hi va arribar a temps i el va perdre.

Segons la seva família, el jove s’hauria quedat sense bateria al mòbil i no portava efectiu en aquell moment. Al quedar-se fora del tren amb el bitllet ja pagat, va intentar accedir a un altre ubicat en una altra via de l’estació, tot i que la seguretat de l’estació el van acabar parant ja que no tenia bitllet per al segon tren, i per això va acabar abandonant l’estació.

A partir de les 9.30 del 12 d’octubre ja no se sap res més d’ell i les últimes imatges mostren com el jove surt caminant de l’estació de Sevilla cap a un carrer que correspon a la sortida per autovia des de Sevilla a Còrdova, segons el delegat del Govern a Andalusia, Pedro Fernández.

El delegat ha manifestat que la Policia Nacional té «activada tota la investigació» i està «obtenint testimonis i visionant càmeres» per esbrinar el parador d’Álvaro Prieto, amb el desig que sigui localitzat «perfectament bé» i la premissa que «no es descarta cap hipòtesi». Cada vegada la difusió per trobar el jove està sent més gran.

La família afirma que des d’aleshores no hi ha tingut més contacte, i els amics que van ser amb ell aquella nit afirmen el mateix. Això sí, tenen per segur que no se’n va anar per voluntat pròpia, i tampoc tenen constància que tingués problemes amb ningú. De fet, segons ha explicat el seu entorn pròxim és un noi responsable i el que està passant no casaria amb una actitud habitual en ell. Per això s’ha activat el protocol de «desaparició inquietant», segons el cos de seguretat.

Notícies relacionades

Les autoritats han descrit Prieto com un jove de complexió atlètica, amb 1.80 metres d’alçària i amb els cabells castanys. En el moment de la desaparició portava uns pantalons color beix i una camisa verda. Així doncs, han demanat col·laboració ciutadana i que, si algú sap alguna dada o informació sobre Prieto, es posin en contacte amb la Policia Nacional o amb els seus familiars al telèfon 608.435.399.

Amb el temps, la desaparició de Prieto s’ha fet cada vegada més mediàtica pel cas tan estrany del jove futbolista. És així que centenars de persones se n’han fet ressò a les xarxes socials, entre les quals diverses entitats socials, acadèmiques, religioses, socials i institucionals, i ‘celebrities’ i ‘influencers’, com María Pombo o la presentadora sevillana Eva González, entre d’altres.