Esdeveniment. ‘Canary Islands Hub’

Canàries, un destí atractiu de negocis i inversió per a les empreses d’Europa

El 20 d’octubre se celebrarà a Barcelona una trobada entre experts per posar en valor els actius de les illes

2
Es llegeix en minuts

Les Canàries són una de les destinacions més sol·licitades –no només per la seva oferta turística– sinó també per presentar un ecosistema innovador òptim per als negocis que s’ha convertit en els últims anys en un nínxol emergent d’inversió. 

Les empreses, tant nacionals com també internacionals, aposten per les Illes perquè ofereixen avantatges com l’Impost sobre Societats (IS) més baix de tot Europa, situat en un 4%. De fet, al 2024, la Unió Europea aplicarà un impost mínim del 15% per a les multinacionals instal·lades en qualsevol dels estats membre, amb una sola excepció: la Zona Especial Canària (ZEC). 

Sectors estratègics 

Les Canàries són una localització atractiva per desenvolupar iniciatives empresarials en sectors estratègics com el de les TIC, l’audiovisual, l’animació, els videojocs, l’economia blava, les energies renovables, l’aeronàutic i l’aeroespacial, entre d’altres.

Però no és l’única proposta de valor diferencial de l’arxipèlag. Canàries compta, a més a més, amb un important flux de talent qualificat, infraestructures d’innovació, incentius de fins a un 45% per a R+D+i i ecosistemes empresarials que posicionen la regió com a hub complementari per a les empreses ubicades en territori nacional.

El Govern de les Canàries, a través de la Societat de Foment Econòmic (Proexca), ha iniciat aquest últim trimestre de l’any una gira d’esdeveniments promocionals per diverses ciutats espanyoles per presentar a les empreses nacionals els elements diferencials que converteixen les Canàries en un atractiu destí de negocis i d’inversió.

El pròxim 20 d’octubre la cita és a Barcelona. Organitzada per Proexca i EL PERIÓDICO, la trobada busca presentar una proposta de valor complementària que permeti als negocis nacionals expandir-se i implantar a les Canàries determinades unitats de negoci o centres d’investigació.

Com assistir a la trobada

La cita divulgativa organitzada pel Govern Canari i EL PERIÓDICO se celebrarà de manera presencial el divendres 20 d’octubre. La periodista experta en economia Fátima Iglesias serà la presentadora d’una trobada, que començarà a les 9.00 hores i que comptarà amb la presència d’un centenar d’assistents. Inscripcions obertes aquí.

L’agenda de la jornada comptarà amb intervencions d’especialistes del sector com Javier Pérez Solans, project manager de PROEXCA; Carmen Aguado, sòcia directora d’ÉCIJA Tenerife o Ivan Lobo, president de la DEVICAT (Associació de Desenvolupadors i editors de Videojocs de Catalunya), entre altres convidats.

Notícies relacionades

Els experts parlaran sobre alguns dels punts clau per a l’economia de les illes, quin és el paper de les Canàries i Catalunya en les inversions sostenibles i la creació de nous llocs de treball, les oportunitats de negoci i factors clau per a l’expansió territorial de les empreses catalanes a la zona o com afecta la localització estratègica de l’arxipèlag en el seu èxit empresarial.

Canàries ja ha convençut més de 700 empreses, que han seleccionat les illes com a centre d’operació i expansió dels seus negocis, una xifra que continua creixent i convencent cada vegada més empresaris.

Canàries, un destí atractiu de negocis i inversió per a les empreses d’Europa
Temes:

Canàries