El crim de les bessones Vázquez: «Eren cops com si estiguessin en obres»

MANU MITRU

3
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

«Eren cops com si estiguessin en obres». Paraules impactants pronunciades per un veí de Dolores Vázquez, que està sent jutjada juntament amb la seva germana, Pilar Vázquez, i la parella d’ella, Isaac Gil, pel crim de Pedro Fernández la nit del divendres 9 de juliol al dissabte 10 del 2021 a Sabadell. Aquest testimoni va corroborar la versió oferta minuts abans per la seva llavors nòvia, que havia afirmat: «Era com si estiguessin trencant maons», va assegurar, Tots dos van veure per l’espiell de la porta de casa seva com l’Isaac netejava el replà de la finca on la víctima va caure rodona després de rebre, segons l’acusació, «múltiples» cops amb una barra metàl·lica (una pota de cabra). Els mossos que es van personar al lloc al ser avisats per aquests veïns van explicar com la Dolores es va resistir que entressin a la vivenda i que quan hi van entrar s’hi van trobar el cos sense vida embolicat en una manta.

Els dos veïns de la Dolores van explicar que eren a casa seva i van sentir forts cops al replà. Van anar a la porta i van mirar per l’espiell. «Jo només sentia cops, cops i veia trossos passar per davant de la meva porta [...] Pensava que estaven rebentant una paret o una porta», va declarar l’home. La dona va precisar: «Era com arena saltant, pensava que eren totxos, després vaig saber que eren els trossos del senyor Pedro». Tots dos van obrir la porta i la filla de la dona va cridar: «Mama, mama, hi ha sang». Van tancar i per l’espiell van veure les bessones i Isaac Gil netejant el terra. Prova d’aquesta escena són els vídeos gravats per altres veïns també per l’espiell de la porta. Fins i tot, en una d’aquestes gravacions es veu el processat posant un peu al pit de la víctima i fent un petit salt per passar a l’altre costat, se suposa que per assegurar-se que el Pedro estava ja mort.

Tot ple de sang

Quan el 112 va rebre la trucada d’aquests dos veïns a l’haver sentit «martellades», una patrulla dels Mossos es va personar a la finca. Van creure que podia ser un robatori amb força o una ocupació, però quan van entrar a la finca es van trobar a la tercera planta l’Isaac netejant «el sostre, les parets i el terra plens de sang», han testificat els agents. L’Isaac també estava tacat de sang, però no tenia cap lesió.

Notícies relacionades

Al topar amb aquesta escena, van preguntar al processat que havia passat i ell els va explicar que un veí havia caigut. El veí suposadament ferit, segons els va comentar l’Isaac, era a la planta de dalt, a la quarta. A l’arribar al domicili de la Dolores, on minuts abans i al dormitori l’Isaac havia començat a colpejar el Pedro, els policies van trucar a la porta. La Dolores, que estava acompanyada de la seva germana Pilar, es va resistir a obrir, han relatat els agents.

«‘Policia. Obri’m. Policia obri’m’. Vaig colpejar diverses vegades a la porta», va remarcar un d’ells. «Vaig haver de donar bastants cops a la porta», va aclarir el mosso. Al final, una de les bessones va entreobrir la porta i un dels mossos la va acabar d’obrir amb una mà. Les dues bessones acusades els van preguntar: «¿Què ens passarà?». Estaven nervioses. Quan els policies van entrar a la vivenda de la Dolores es van trobar el cos sense vida del Pedro embolicat en una manta. L’Isaac va acabar confessant l’ocorregut als agents, de «manera espontània». «Ens parlava tranquil·lament», va recalcar un dels policies.