Infecció

Virus del Nil a Extremadura: un cas confirmat i dos més de possibles, entre ells una mort

Hi ha dues dones més ingressades, un d’aquests casos sí que està confirmat: una dona de 56 anys ingressada a l’uci de l’Universitari de Badajoz

Virus del Nil a Extremadura: un cas confirmat i dos més de possibles, entre ells una mort
1
Es llegeix en minuts

Un home de 77 anys va morir aquest diumenge a l’Hospital de Don Benito-Villanueva de la Serena (Badajoz) amb símptomes compatibles amb el virus de la Febre del Nil Occidental (VNO). Des del Servei Extremeny de Salut (SES) han indicat que es tracta d’un «cas probable» d’aquesta infecció, a l’espera de la confirmació definitiva per part del Centre Nacional de Microbiologia (CNMI)-Majadahonda (Madrid).

En cas de confirmar-se, es tractaria de la primera víctima que es registra per aquest virus a Extremadura.

A aquest mort s’uneixen dos casos més relacionats amb aquesta infecció. Una dona de 56 anys està ingressada a l’uci de l’Hospital Universitari de Badajoz, confirmada com a infectada pel virus del Nil; i hi ha una altra dona de 73 anys ingressada a l’uci de l’Hospital San Pedro de Alcántara de Càceres amb simptomatologia compatible amb infecció de virus del Nil. Aquest cas, igual com el de la persona morta, està en estudi, catalogat com a «probable» a l’espera dels resultats remesos al Centre Nacional de Microbiológía, segons ha confirmat el SES.

Després de tenir coneixement d’aquests casos i, independentment que sigui confirmat o probable, el SES ha activat el protocol vigent a la Xarxa Nacional de Vigilància Epidemiològica (RENAVE) i la seva adaptació a la Xarxa de Vigilància Epidemiològica d’Extremadura, recull Efe.

Això implica la posada en marxa de totes les mesures establertes, inclosa la comunicació al Banc de Sang, segons ha precisat el SES.

Notícies relacionades

Alhora s’actua seguint el Pla Extremeny de Preparació i Resposta davant Vectors, que recull les accions per a la prevenció i control dels mateixos en els diferents nivells i àmbits d’actuació i competencials, incloent accions entomològiques, epidemiològiques, informació poblacional i prevenció.

El VNO és un virus transmès per mosquits, principalment del gènere Culex, i els reservoris principals del virus són les aus silvestres, que no contagien altres animals ni les persones.