Pacient zero de la teràpia gènica

Injectar-se sang del seu fill, 100 pastilles al dia i sexe programat: el pla antiedat del magnat Bryan Johnson

Injectar-se sang del seu fill, 100 pastilles al dia i sexe programat: el pla antiedat del magnat Bryan Johnson

El Periódico

3
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

S’aixeca a les 4.30 hores del matí i l’última menjada la fa a les 11 del matí. Pren més de 100 pastilles al dia. S’injecta plasma del seu fill i s’asseu en un dispositiu electromagnètic d’alta intensitat que creu que enfortirà el seu sòl pelvià. Tot això i molt més forma part del pla del milionari de Silicon ValleyBryan Johnsonperrejovenir.

Té 45 anys però el seu equip mèdic afirma que té una salut cardíaca equivalent a 37, la pell d’una persona de 38 i la capacitat pulmonar d’un jovenet de 18. Tot això pel mòdic preu de 2 milions de dòlars a l’any.

Són múltiples els empresaris d’èxit que està invertint en empreses biotecnològiques que busquen revertir l’envelliment

Johnson és un dels milionaris nord-americans imbuïts de la febre de la longevitat. Des de Jeff Bezos –fundador d’Amazon– passant per Elon Musk (Twitter) i arribant a Mark Zucherberg (Facebook), són múltiples els empresaris d’èxit que està invertint en empreses biotecnològiques que busquen trobar la tecla, revertir l’envelliment i, posats a somiar, arribar a la immortalitat. I Johnson, a més d’invertir-hi els seus diners, ha decidit aplicar algunes de les investigacions, encara inacabades, en ell mateix. És una cosa així com el pacient zero de la teràpia gènica.

Eterna joventut

Fundador de Braintree el 2007, Johnson va fer una gran fortuna al vendre l’empresa especialitzada en pagaments a través d’internet a Pay Pal per 800 milions de dòlars el 2013. A partir d’aquest moment, es va dedicar a menjar i beure en excés i va caure en la depressió. Les idees suïcides li van rondar pel cap i, a partir d’aquest moment, va decidir capgirar radicalment la seva vida i embrancar-se en la recerca de l’eterna joventut, amb la idea, segons afirma, que l’experiment serveixi per a la posteritat. De fet, planeja posar aviat a disposició del públic una versió senzilla i barata del seu pla, anomenat ‘Blueprint’.

Molts experts posen en dubte que l’estratègia serveixi per ‘rejovenir’, per molt que Johnson s’envolti d’un equip de metges

No obstant, molts experts posen en dubte que l’estratègia serveixi per ‘rejovenir’, per molt que Johnson s’envolti d’un equip de metges. Sens dubte, pot ser que es mantingui saludable, però d’aquí que aconsegueixi revertir l’edat cronològica o aturar-la queda una tirada molt llarga.

Hàbits dubtosos

Perquè Johnson segueix una dieta basada en vegetals i fa molt exercici, cosa que sí que ha demostrat científicament els seus beneficis. Però més dubtós és que posar-se plasma del seu fill de 17 anys hagi de servir d’alguna cosa, o deixar de menjar a les 11 del matí. Porta, a més, uns hàbits que molts rebutgen, com es pot veure en les crítiques que rep a les xarxes socials, on explica, fil per randa, cada detall de la seva nova vida.

Notícies relacionades

Per exemple, no beu, mai surt de nit i no està disposat que una relació sentimental malmeti el seu pla de vida. Recentment ha publicat un tuit en què explica que comparteix amb les persones amb qui manté primeres cites que se’n va al llit a les 20.30 hores, que el sexe ha de ser «programat» i que no va a llocs assolellats, entre altres rareses. «No estic segur de per què soc solter», diu amb ironia.

Tot i que molts qualificarien la seva vida d’encotillada i un rotllo monumental, ell diu que vol viure molt temps, uns 200 anys, per «disfrutar més del que ofereix la vida».