Polèmica a Badalona

La Generalitat obre la porta a canviar la ZBE per altres mesures com el peatge urbà

La Generalitat obre la porta a canviar la ZBE per altres mesures com el peatge urbà

ACN / MARIA ALADERN

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El conseller d’Acció ClimàticaDavid Mascort afirma que els alcaldes «han de prendre mesures» perquè la gent no respiri aire contaminat. No obstant, en una entrevista a RAC1 ha obert la porta a altres mesures que no siguin una zona de baixes emissions a l’ús. «Han de tenir algun tipus de norma que es compleixi. Pot ser una zona de baixes emissions o un altre tipus de solució», suggereix.

Notícies relacionades

¿Un peatge urbà, per exemple? «Seria una possibilitat», diu Mascort, disposat a estudiar altres fórmules. L’objectiu, insisteix, és que a les zones on l’aire no té prou qualitat es millori. Sobre la proposta d’Albiol, l’alcalde de Badalona, d’ajornar la posada en marxa de la zona de baixes emissions, el conseller opina que no és acceptable prioritzar els cotxes abans que la salut. De tota manera, entén que es pretengui que les mesures siguin progressives o que tinguin en compte les dificultats dels veïns per comprar un cotxe no contaminant.

Sobre el fet que no hi hagi una llei que faciliti imposar sancions als ajuntaments que no tinguin zona de baixes emissions, com ha avançat avui EL PERIÓDICO, Mascort ha evitat pronunciar-se. Diu que són els equips municipals els que han de tenir consciència: «Si no, veurem què decideixen els ciutadans al cap de quatre anys. Si hem de redactar lleis que obliguin a fer coses òbvies, no anem bé».