Tarragona

Passos subterranis inundats i un mur caigut a Torredembarra després de registrar 112 litres per metre quadrat

1
Es llegeix en minuts
ACN

Les fortes pluges de la matinada d’aquest dimecres han deixat passos subterranis inundats i un mur caigut a Torredembarra (Tarragonès). No hi ha hagut danys de més consideració. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, han caigut 93 litres per metre quadrat, que en alguns punts podrien haver arribat als 112. 52 dels quals en mitja hora.

La intensitat de la pluja ha deixat negats els passos inferiors que creuen les vies fèrries a la població. El mur caigut és d’un jardí particular. La brigada municipal i la companyia d’aigües treballen des de primera hora del matí per tornar la normalitat als espais afectats.

Un cotxe atrapat per la pluja

Durant la nit, els agents de la policia local han hagut d’assistir diverses persones que viatjaven en un cotxe que es va avariar i va quedar atrapat entre diversos contenidors arrossegats per la pluja. Segons han precisat fonts municipals, ni els ocupants ni el vehicle es van trobar en una situació de risc.

A més, els bombers han rebut quatre avisos i han hagut d’actuar en dos casos, per l’embussament d’embornals en un pati. Un aparcament va quedar embassat i s’ha registrat el desplaçament de mobiliari urbà, principalment contenidors de les escombraries, com a conseqüència de les fortes precipitacions.

Fins a 30 litres per metre quadrat

Protecció Civil ha activat el pla Inuncat en fase de prealerta, ja que s’esperen precipitacions intenses a les comarques del nord-est fins a les 18 hores. Durant l’episodi d’aquesta nit, s’han acumulat entre 10 i 30 litres per metre quadrat al litoral i prelitoral central i sud. El registre més destacat és precisament Torredembarra.

Notícies relacionades

El telèfon d’emergències 112 ha rebut durant aquest episodi un total de 31 trucades per 25 incidents. La majoria de trucades s’han rebut des del Tarragonès (11), Baix Penedès (6), Barcelonès (5) i Baix Empordà (3). Per municipis, les trucades s’han realitzat des de Torredembarra (5), Barcelona (4), el Vendrell (4) i Palafrugell (3).

Els Bombers han rebut 18 avisos per serveis relacionats amb la pluja, la gran majoria a la Regió d’Emergències de Tarragona, per inundacions de plantes baixes i soterranis, i caigudes d’arbres, sense conseqüència important.

Temes:

Pluges Tarragona