Crisi hídrica

El Govern avalua noves restriccions per sequera amb els pantans sota mínims

El Govern avalua noves restriccions per sequera amb els pantans sota mínims

GUILLERMO MOLINER

2
Es llegeix en minuts
Guillem Costa
Guillem Costa

Especialista en Medi ambient, sostenibilitat i biodiversidad

ver +

Com cada dimarts, es reuneix el Govern de la Generalitat, però avui tornen també les reunions de la Comissió Interdepartamental de la Sequera, que analitza la situació de la crisi hídrica a Catalunya un mes després. L’última vegada que es va reunir aquest òrgan, a principis d’agost, es va decretar l’emergència en 24 municipis de l’Alt Empordài el pantà de Riudecanyes.

Aquest matí, la comissió ha d’avaluar l’èxit de les restriccions imposades durant els mesos d’estiu i haurà de decidir si més unitats hídriques de les conques internes de Catalunya entren en emergència, la fase més greu del pla de sequera, que comporta noves restriccions.

Pendents de la DANA

Notícies relacionades

A dia d’avui, els embassaments són en la pitjor situació percentual d’aquesta sequera: es troben al 22,52% de la seva capacitat mitjana i s’acosten al rècord de la sequera del 2008, quan van arribar al 20,69%. La diferència entre el març i el setembre, però, és que la campanya de reg gairebé ha arribat a la fi i que també ha acabat la temporada turística.

De fet, a les conques de l’Ebre, la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) preveu que la conca del Segre, per exemple, deixi d’estar en emergència a finals de setembre, després de 15 mesos, precisament per les pluges de les últimes setmanes, que sí que han tingut efectes sobre aquesta conca. Els embassaments de Rialb i Oliana es troben en estat encara dèbil, però disposen del doble d’aigua de la que emmagatzemaven un any enrere. Al Baix Ebre, de moment, continuarà l’emergència decretada per la CHE.