Ciberseguretat

Final de les contrasenyes al mòbil: Google ja té la solució

0

0

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Google acaba d’estrenar un nou mètode d’inici de sessió per al qual no caldrà l’ús de contrasenya per identificar l’usuari. Les ‘passkeys’, claus d’accés, utilitzen el dispositiu de cada usuari mitjançant un pin, dades biomètriques o empremta digital com a alternativa a la ‘contrasenya’. 

A través de les claus d’accés, l’autenticació dels usuaris se sincronitza a tots els seus dispositius mitjançant el núvol amb parelles de claus criptogràfiques. D’aquesta manera, l’usuari pot iniciar sessió recorrent a la mateixa biometria o PIN de bloqueig de pantalla per desbloquejar els seus dispositius.

L’empresa ha utilitzat el seu blog per destacar que ja l’any passat, «juntament amb FIDO Alliance, Apple i Microsoft», es va anunciar l’inici de treballs per admetre claus d’accés a la seva plataforma «com una alternativa més fàcil i segura a les contrasenyes». 

«Les claus d’accés als comptes de Google seran una opció addicional que les persones podran utilitzar per iniciar sessió, juntament amb contrasenyes i verificació en dos passos», ha afegit el gegant cibernètic.

Transició

Notícies relacionades

L’ús de les claus d’accés quedaran de moment a criteri de l’usuari, que pot decidir si utilitzar-les o no, i sorgeixen com a resposta al fet que moltes vegades les contrasenyes es filtren ‘online’ i són molt accessibles per a ciberdelinqüents. Amb les claus d’accés resulta més difícil arribar fins als comptes, ja que es necessita accés físic al dispositiu de l’usuari.

No obstant, la contrasenya es mantindrà activa durant un temps, com sol passar amb els processos de transició en seguretat informàtica.