Violència a les presons

Ferida una funcionària al mediar en una baralla per deutes entre presos a la presó de Valdemoro

Ferida una funcionària al mediar en una baralla per deutes entre presos a la presó de Valdemoro
1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Una funcionària de presons ha resultat ferida quan mirava de mediar en una baralla entre interns de la presó de Madrid III (Valdemoro) que s’hauria desencadenat per un deute d’un joc de cartes, segons ha denunciat el sindicat CSIF a través d’un comunicat.

D’acord amb aquestes fonts, la baralla es va produir la nit passada en una de les plantes del Mòdul 9, quan els interns pujaven a les cel·les després del sopar. Aquest enfrontament es va desencadenar a prop de les escales entre cinc presos pel deute contret.

La funcionària de servei es va adonar de la situació d’agressivitat entre els dos bàndols i es va interposar enmig de la baralla per intentar separar els contendents i mediar.

No obstant, durant la seva actuació va rebre un cop al braç i a l’espatlla durant el forcejament, tot i que «sense intenció d’agredir-la» per part dels reclusos. De fet, gràcies a l’ajuda de dos presos del Mòdul no va caure per les escales, aclareix el sindicat, que remarca la professionalitat d’aquesta funcionària.

Cinc presos, aïllats

Com a conseqüència de la baralla, cinc interns han sigut traslladats al Departament d’Aïllament.

Notícies relacionades

CSIF també ha indicat que durant la tarda de divendres s’han produït dues sobredosis de drogues en un altre mòdul, el 8, d’aquest centre penitenciari madrileny, fins al punt que un dels afectats ha hagut de ser traslladat «urgentment» a l’hospital.

Davant aquests fets, el sindicat ha demanat «mitjans, seguretat, formació i la condició d’Agent de l’Autoritat» per als funcionaris de presons.