La NASA publica aquest dijous l’esperat informe sobre ovnis

REUTERS/Adriano Machado

1
Es llegeix en minuts
Idoya Noain
Idoya Noain

Corresponsal als EUA

Ubicada/t a EUA

ver +

La NASA publicarà aquest dijous a les 15.30 hora espanyola (09.30 a Washington) un informe molt esperat sobre ovnis, que establirà un full de ruta per a l’estudi futur d’aquests objectes voladors no identificats.

Després de la publicació de l’informe, a les 10.00 hores (16.00 a Espanya) la NASA farà una conferència de premsa en presència del seu director, Bill Nelson, i de l’astrofísic que dirigeix la investigació, David Spergel.

L’Agència Espacial Nord-Americana (NASA) va anunciar l’any passat el llançament d’una investigació independent, dirigida per un grup de científics i experts en aeronàutica. El seu objectiu no era analitzar un per un els esdeveniments observats ni intentar explicar-los, sinó formular recomanacions sobre com estudiar-los en el futur.

El terme OVNI ha sigut reemplaçat en l’argot del Govern per UAP (fenòmens aeris no identificats). La idea és desestigmatitzar el tema. La NASA defineix aquests fenòmens com «l’observació d’esdeveniments al cel que no es poden identificar científicament com un avió o un fenomen natural conegut». Si bé reconeix l’existència de tals esdeveniments i la necessitat de prendre’ls seriosament, la NASA fa un any que repeteix que no hi ha proves que tinguin un origen extraterrestre.

Durant una reunió al juny, els experts van remarcar la necessitat de recopilar més dades, d’una manera molt més rigorosa que fins ara. Un membre del plafó va demanar la creació d’una oficina dedicada al tema dins de l’agència espacial.

Notícies relacionades

A l’inici dels treballs es van anunciar tres objectius. En primer lloc, recopilar tota la informació disponible públicament, de governs, empreses privades, associacions i fins i tot particulars. Després determinar quina informació falta i quina és la millor manera de recopilar-la. Finalment, pensar quines són les millors eines per analitzar-los en el futur.

Segons alguns experts, es podrien descobrir així nous fenòmens físics que explicarien determinats fenòmens. La intel·ligència nord-americana i el Pentàgon també han investigat la qüestió, remarcant que afecta tant la seguretat nacional com la del trànsit aeri.