1
Es llegeix en minuts
Helena López
Helena López

Redactora

Especialista en Educació

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El lloc escollit per a la roda de premsa és l’aula de 2n A d’ESO de l’institut escola Les Arts de Barcelona, centre que el curs passat va culminar el seu procés de transformació en institut-escola amb la primera promoció de quart d’ESO, amb la transformació física encara en procés. Aquest centre és un dels 150 on el Consorci d’Educació de Barcelona ha intervingut durant aquests mesos aprofitant l’aturada estival; i un dels 164 on es faran obres durant aquest 2023, amb una inversió de gairebé 67 milions, segons han explicat la consellera Anna Simó i el regidor Lluís Rabell, flanquejats per un ventilador a banda i banda del faristol. Finestres i portes obertes i l’auditori ventant-se amb les notes de premsa, que auguren la situació en què es trobaran els escolars a partir de dimecres vinent, quan comencin les classes. 

Una tercera part del total d’actuals –55– estan emmarcades en el pla de transició energètica. Un pla que la mateixa consellera –que encara no fa tres mesos que és al càrrec– ha reconegut que arriba tard.«Fa anys que s’hauria d’haver començat», ha admès Simó, que ha agraït el compromís de l’Ajuntament de Barcelona (41,5 dels gairebé 67 milions invertits en la capital catalana provenen del consistori).

Treballs en 17 patis

Notícies relacionades

Altres de les actuacions principals han sigut les del programa ‘Transformem els patis’, en el marc del qual s’ha actuat en 17 centres per actuar als patis amb criteris de coeducació i enfocats a fer front a la crisi climàtica. Menys espai per a la pilota i més per al verd. «Espais més naturalitzats, amb diversitat de joc per convertir-se en veritables refugis climàtics, dissenyats, a més amb la participació de tota la comunitat», ha remarcat Rabell.

Tot i que la consellera Simó ha celebrat que la majoria d’obres finalitzaran a temps, en alguns casos no ha sigut així, com és el de l’Escola Auditori, que havia de començar el curs la setmana vinent a l’edifici definitiu però no ho farà, ja que aquestes obres no han finalitzat per problemes financers de l’empresa adjudicatària de les obres.