Boom cannàbic

Vídeo | Un veí s’emporta restes de la plantació de marihuana que els Mossos van destruir a Prades

2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un veí de Tarragona ha pujat a Instagram un vídeo en el qual apareix eufòric recollint marihuana en una plantació desarticulada pels Mossos d’Esquadra. Es tracta d’un viver ubicat a les muntanyes de Prades (Tarragona) que estava controlat per tres traficants d’una organització criminal d’origen albanès i que va ser objecte d’una intervenció per part de la policia catalana aquest dilluns. Dos dels narcos van ser detinguts però el tercer va aconseguir escapar. Els Mossos, per ordre judicial, van procedir a destruir la droga ‘in situ’, una decisió que va evitar als policies la pesada tasca de traslladar fins a la comissaria les 4.000 plantes de la plantació, una cosa especialment complicada quan es tracta –com en aquest cas– de vivers amagats en zones altes i inaccessibles de la muntanya.

Un dia després que els mitjans de comunicació informessin de l’operació policial, un veí de Tarragona, ja identificat pels Mossos, va trobar el lloc de la muntanya de Prades en el qual es trobava la plantació i va collir restes de plantes que, segons afirma en un vídeo, encara contenien cabdells de marihuana. A les imatges apareix junt amb un amic amuntegant i fent farcells de plantes de marihuana que, assegura, li permetran «fumar gratis durant un any sencer».

En els vídeos divulgats per la xarxa social insisteix que no és la primera vegada que aconsegueix droga abandonada a la muntanya després d’una operació policial i remarca que no pensa traficar amb aquest carregament, que només pretén consumir-lo, un matís que al seu judici no convertiria en delictiva l’acció que ha divulgat per Instagram.

Notícies relacionades

Oficialment, la policia catalana qualifica de ‘fake new’ el vídeo perquè insisteixen que la plantació de marihuana va ser destruïda després de l’operació i que al lloc únicament van quedar plantes sense cabdells –la part vegetal que acumula el THC, el principi actiu del cànnabis que es fuma–.

Altres fonts del mateix cos policial, no obstant, veuen difícil que els agents que van intervenir en aquesta operació poguessin destruir tots els cabdells que havien produït les 4.000 plantes de 2 metres d’altura que hi havia en aquest viver. En conseqüència, no descarten que el veí en qüestió, identificat perquè els vídeos els ha pujat des del seu compte real i perquè és un vell conegut de la policia catalana, pugui haver trobat alguns cabdells de marihuana encara consumible.

Temes:

Successos