La pacient està recuperada

Trobat un cuc paràsit de vuit centímetres al cervell d’una dona

La troballa del cuc, propi de les serps pitons, confirma la possibilitat del contagi infecciós entre espècies

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un equip mèdic d’Austràlia ha trobat, en plena operació quirúrgica, un paràsit de 8 centímetres de llarg i forma de cuc al cervell d’una dona a Canberra. La troballa, publicada a la revista especialitzada ‘Emerging Infectious Diseases’, suposa la confirmació dels riscos que organismes infecciosos saltin entre espècies.

Batejat amb el nom d’Ophidascaris robertsi, el paràsit trobat a la pacient –afligida de dolor abdominal, diarrea, tos, febre i suors nocturnes– és propi de les serps pitons. Els autors de l’estudi sospiten que la dona es va poder contagiar després d’estar en contacte amb terra o pastures que tenien restes d’excrements de pitó.

Notícies relacionades

«Quan tu operes algú al cervell i fas una biòpsia d’alguna cosa, mai t’esperes trobar-hi una cosa amb vida», explica el doctor Sanjaya Senanayake, coautor de l’article científic. «La ciència està acostumada als paràsits en els humans, però un cuc tan gran mai s’havia vist. És una cosa que mai oblidarem», afegeix.

La dona operada, de 64 anys, ja ha sigut donada d’alta i fa vida normal malgrat que continua monitoritzada pels metges per veure’n l’evolució.