Retard en l’entrega de l’informe policial sobre Daniel Sancho: aquest és el motiu

Efe

2
Es llegeix en minuts
EFE

La falta d’alguns resultats de les proves de l’ADN impossibilita que aquesta setmana s’entregui a la Fiscalia l’informe policial sobre l’assassinat i esquarterament del cirurgià colombià Edwin Arrieta, confessat per l’espanyol Daniel Sancho, segons va dir aquest dijous una font de la policia.

La comissaria de l’illa de Phangan, al sud de Tailàndia i on va tenir lloc el crim el 2 d’agost, ha rebut «alguns resultats de les proves de l’ADN, però no tots», ha assegurat un dels agents al càrrec de la investigació sense oferir més detalls.

L’agent ha dit que, en conseqüència, «no es pot» entregar l’informe policial a la Fiscalia divendres, com havia anticipat dilluns en una entrevista Surachate Hakparn, número dos de la Policia de Tailàndia i qui supervisa el cas contra l’espanyol.

Surachate, conegut com a ‘Big Joke’, havia dit que ja tenien «prou proves» i que esperava que s’enviés l’informe a la Fiscalia aquesta setmana, de manera que el judici podria començar a partir d’entre tres i sis mesos.

L’agent de Phangan ha justificat aquest divendres que s’han enviat «moltes» proves a analitzar, sense especificar-ne quantes.

Segons un document policial, entre elles hi ha peces de roba i vuit parts humanes, a més de bosses de plàstic de color negre i verd on es van trobar restes humanes, i que han sigut enviades per analitzar a l’Institut de Medicina Forense de Bangkok, entre altres centres especialitzats.

Entre les proves incriminatòries contra Sancho, la Policia tailandesa assegura disposar d’imatges de CCTV que mostren el jove comprant ganivets i bosses d’escombraries negres i verdes en una botiga de l’illa l’1 d’agost, un dia abans del crim.

La investigació policial és supervisada pel mediàtic Big Joke, i hi han arribat a participar unes 30 persones, entre agents, investigadors, metges forenses i bussejadors, que ajuden a buscar al mar les restes d’Arrieta, no trobades encara.

La policia disposa de 84 dies per a la investigació, a partir del 7 d’agost, i la Fiscalia encara podria fer ús d’aquell període si l’informe policial es presenta abans de la data límit per estudiar el cas i, en cas de necessitar-ho, sol·licitar més proves.

El termini va arrencar quan Sancho va ingressar a presó provisional a la presó de Koh Samui el 7 d’agost, on es preveu que estigui fins al judici, tot i que després, depenent de la condemna –que podria ser la pena de mort–, podria ser traslladat a un penal amb més mesures de seguretat.

Notícies relacionades

Sancho és acusat per la policia d’assassinat premeditat, després que ell mateix confessés haver matat i esquarterat Arrieta quan va ser interrogat a la comissaria de Koh Phangan el 5 d’agost.

Sancho i Arrieta, que es van conèixer el 2022 a través d’Instagram, havien quedat a Koh Phangan el 2 d’agost, dia en què va tenir lloc en un hotel reservat per l’espanyol al costat de la platja de Salad l’assassinat i esquarterament del cirurgià, les restes del qual van ser escampades per diversos llocs de l’illa i el mar.