Successos

Un home mor ofegat a la platja de la Pineda a Vila-seca

Amb aquest ja són 23 els morts des de principis d’estiu a les platges catalanes

Un home mor ofegat a la platja de la Pineda a Vila-seca
1
Es llegeix en minuts
ACN

Nou ofegament a les platges catalanes. Un home de 70 anys ha mort aquest dimarts a la platja de la Pineda a Vila-seca (el Tarragonès), segons ha informat Protecció Civil.

L’avís dels fets es va rebre a les 10.57 hores. L’home, de nacionalitat espanyola, es trobava dins de l’aigua i va caure desmaiat. Els socorristes van poder treure’l fins a la sorra, on es van iniciar les maniobres de reanimació. El Sistema d’Emergències Mèdiques SEM ha desplaçat dues unitats però no l’han pogut recuperar. En el moment dels fets la platja estava vigilada i hi onejava la bandera verda.

El cos dels Mossos d’Esquadra s’ha fet càrrec de les diligències.

Amb aquesta, ja són 23 les persones mortes a les platges catalanes en el període de campanya estival (del 15 de juny al 15 de setembre) d’aquest 2023. Es pot recordar que aquest recompte només fa referència a banyistes.

Extremar les precaucions

Protecció Civil de la Generalitat ha tornat a fer una crida a la població per extremar les precaucions en platges, piscines i aigües interiors coincidint amb uns dies de temperatures molt altes.

Així, si s’observa que algú es troba malament o té dificultats a l’aigua s’ha d’avisar urgentment el servei de socorrisme o al telèfon 112 per facilitar-ne una actuació ràpida.

Notícies relacionades

Al bany, és necessari tenir presents sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti sortir de l’aigua i ens posi en risc.

Es recomana anar sempre a platges vigilades. Pot consultar les banderes que onegen a les platges catalanes a través del visor de platges de Protecció Civil a l’enllaç