Polèmica en la final del Mundial

La premsa internacional, estupefacta davant el petó de Rubiales a Jenni Hermoso

La premsa internacional, estupefacta davant el petó de Rubiales a Jenni Hermoso

CAPTURA VÍDEO

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El polèmic petó robat de Luis Rubiales a Jenni Hermoso en la celebració de la victòria d’Espanya en el Mundial de futbol femení va impactar immediatament en la premsa internacional, que des del primer moment va deixar constància en les seves edicions digitals de la sorpresa que els va suposar aquest gest i aquesta imatge. ‘The New York Times’ ho va resumir en una frase: «Un recordatori desagradable del masclisme que ha omplert el futbol femení espanyol».

En el seu article, el diari novaiorquès assenyala que aquest petó recorda el «maltractament» que històricament han patit les futbolistes espanyoles. «Durant 27 anys, la selecció espanyola va tenir el mateix entrenador (Ignacio Quereda), cèlebre per dirigir-se a elles com a ‘chavalitas’, apunta el ‘Times’, que recorda que Quereda va ser destituït el 2015 després de les protestes de les jugadores.

Aquest masclisme també està, apunta el diari, en el tracte a les jugadores en comparació amb el futbol masculí. «Actuals membres de la selecció s’han queixat que han patit manques de respecte per part d’alts directius homes i que se’ls ha negat el tracte d’elit que es dona a l’equip masculí». I recull la revolta de bona part de l’equip contra el seleccionador Jorge Vilda.

Al Regne Unit, també ‘The Guardian’ recull l’«onada d’indignació» pel petó de Rubiales i remarca com a agreujant que el president de la Federació Espanyola de Futbol no va considerar que aquest gest fos inapropiat.

Notícies relacionades

I el també britànic ‘The Telegraph’ recull la incomoditat d’Hermoso davant el petó que li va estampar Rubiales.

A França fa el mateix ‘L’Équipe’, que explica que Hermoso va afirmar que no li havia agradat el gest.