Torna el pitjor escenari per sequera: els embassaments toquen fons a Catalunya
1
Es llegeix en minuts
Francisco José Moya
Francisco José Moya

Infografia

ver +
Guillem Costa
Guillem Costa

Especialista en Medi ambient, sostenibilitat i biodiversidad

ver +

Les reserves dels embassaments a Catalunya han tornat a tocar fons. Els pantans de les conques internes estan al 25,11% de la seva capacitat, un percentatge que es va arribar a registrar el 25 de maig d’aquest any, fa gairebé tres mesos. Des que va començar la sequera (fa més de dos anys), el registre mínim ha sigut aquest 25,1%. És gairebé segur que demà la capacitat continuarà baixant per sota d’aquest 25%, cosa que establirà el rècord negatiu de reserves en els embassaments dels últims anys.

Notícies relacionades

Durant la sequera del 2008, va baixar fins al 21,1% el mes d’abril. No obstant, va començar a ploure i els embassaments es van omplir en poques setmanes, un fet que no ha passat aquest estiu. Les pluges que van caure a finals de maig i al junyvan alleujar lleugerament la situació, però l’escassetat de pluges i les altes temperatures del juliol i l’agost, han tornat a situar els pantans a l’escenari de mitjans de maig.

Les setmanes vinents, si no arriben pluges urgentment, les reserves continuaran baixant. A finals de setembre, octubre i novembre, no obstant, és quan s’obre la finestra principal de l’any per rebre les pluges habituals de cada tardor, que podrien millorar el panorama.