Tres víctimes

Dos detinguts per l’agressió homòfoba a la sortida d’un local d’oci a Salt

Dos detinguts per l’agressió homòfoba a la sortida d’un local d’oci a Salt

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos joves per l’agressió homòfoba a tres persones a la sortida d’un local d’oci a Salt (Gironès) durant la matinada del 12 d’agost. Els arrestats tenen 20 i 24 anys i són veïns del municipi i de Girona. A un d’ells el van detenir el 15 d’agost i al segon sospitós durant la matinada d’aquest dijous.

Els fets van passar a les 6.30 del matí, quan un grup de persones sortia d’una festa que havia organitzat l’Espai LGTBI Girona a la Mirona. Mentre estaven parlant fora del local, dos joves van començar a increpar amb insults homòfobs i van agredir físicament tres activistes LGTBI que hi havia.

Una de les víctimes va rebre un cop de puny i va perdre el coneixement durant un moment. Davant d’això, alguns dels organitzadors de la festa i altres activistes van trucar als serveis d’emergències. Una ambulància va atendre les tres víctimes al lloc dels fets i les va traslladar a l’hospital Santa Caterina. Així mateix, els Mossos d’Esquadra també es van desplaçar fins a l’exterior de La Mirona per parlar amb els testimonis i saber què havia passat. Els Mossos van obrir una investigació i les víctimes van formalitzar la denúncia el mateix dia a la tarda.

Notícies relacionades

Precisament aquest dimecres, unes 300 persones es van concentrar davant de l’Ajuntament de Salt per condemnar l’atac. L’acte va comptar amb els discursos dels alcaldes de Girona i Salt, Gemma Geis i Àlex Barceló, així com els de diversos regidors dels dos consistoris. A part, els portaveus de l’Observatori Contra l’Homofòbia i l’espai LGTBI de Girona van llegir un manifest per condemnar els fets.

L’acte va acabar amb un minut «de molt soroll» que els organitzadors van voler substituir pel minut de silenci per donar a entendre que no aconseguiran callar-los.

Temes:

Homofòbia