A Girona

Denunciada una «brutal» agressió homòfoba a tres homes a Salt

Els Mossos investiguen el succés protagonitzat per dos atacants a les portes d’un local on s’havia celebrat una festa LGTBI

Les agressions físiques contra el col·lectiu LGTBI a Catalunya ja superen les verbals

Així ha sigut la manifestació de l’Orgull Gay del Pride 2023 a Barcelona

Denunciada una «brutal» agressió homòfoba a tres homes a Salt
2
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Els Mossos d’Esquadra investiguen una presumpta agressió homòfoba ocorreguda a primera hora d’aquest dissabte a Salt (Gironès). Segons les víctimes, dos homes han agredit «brutalment» un grup de persones que es trobava a les portes de la Sala de Festes de la Mirona, on s’havia celebrat una festa temàtica organitzada per l’espai LGTBI Mar C. Llop de Girona. Com a conseqüència, tres homes van resultar ferits i van haver de rebre assistència mèdica. Un d’ells és Pau Gàlvez, president del Front d’Alliberament Gai de Catalunya (FAGC), que va quedar inconscient al ser colpejat. Es tracta de la setena agressió homòfoba denunciada a les comarques gironines des de començament d’any.

L’Observatori Contra l’Homofòbia (OCH), juntament amb l’espai LGTBI Mar C. Llop han fet públics els fets aquesta tarda, mentre les víctimes interposaven la corresponent denúncia davant els Mossos. L’organisme ha activat el protocol d’actuació, que inclou assessorament i advocats per a les víctimes, explica a EL PERIÓDICO Eugeni Rodríguez, president de l’OCH.

Segons ha detallat, els fets han tingut lloc a les 6.30 del matí a l’exterior de La Mirona, quan ja havia finalitzat una festa del col·lectiu LGTBI. Un grup de persones (d’entre qui es trobaven Gàlvez i Anna Tortosa, presidenta de la CU28 de juny) estaven «parlant tranquil·lament» quan se’ls han acostat dos homes d’entre 35 i 40 anys que inicialment els han proferit «insults LGTBIfóbics» i a continuació els han agredit físicament.

Fotos i vídeos dels atacants

Malgrat que el grup ha aconseguit frenar l’atac, tres persones han patit ferides i han sigut ateses a l’Hospital Santa Caterina de Salt. Pau Gàlvez s’ha hagut de mantenir en observació després d’haver quedat inconscient, mentre que una altra de les víctimes ha necessitat punts de sutura i a una tercera li han trencat una dent, assenyala Rodríguez. Els autors han fugit després dels fets.

Els Mossos de Girona han confirmat a aquest diari que la denúncia per part de les víctimes s’estava portant a terme durant la tarda i donaria pas a una immediata investigació dels fets.

Notícies relacionades

Alguns testimonis van fer fotos i vídeos de l’agressió, on s’aprecien clarament els atacants, que han sigut entregades a la policia autonòmica per identificar els agressors i activar el protocol de delictes d’odi.

Tant l’espai LGTBI Mar C. Llop de Girona com l’OCH han condemnat de manera enèrgica el succés així com «tota mena de violència exercida» contra els seus col·lectius. Rodríguez ha lamentat que des de començament d’any els casos coneguts d’agressions homòfobes a les comarques de Girona ja siguin set