Captades a Colòmbia

Alliberades a Blanes quatre dones obligades a prostituir-se

La Policia Nacional deté cinc persones, que es mantenen a la presó de manera provisional

Alliberades a Blanes quatre dones obligades a prostituir-se
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal que explotava sexualment dones a pisos de Blanes (la Selva). Els agents han alliberat quatre dones i han detingut cinc persones, entre les quals hi ha les dues principals capitosts, que han ingressat a la presó de manera provisional.

En l’operació policial s’han dut a terme cinc registres a domicilis i locals del municipi gironí, ha informat aquest dimecres la policia.

Les víctimes de l’entramat eren dones joves en situació de necessitat, principalment d’origen colombià, que eren captades amb la promesa d’una vida millor a Espanya i que finalment acabaven exercint la prostitució.

Els beneficis obtinguts pels explotadors, inclosos els de la venda de cocaïna, eren blanquejats a través d’un bar i una botiga d’alimentació.

La investigació policial que ha aconseguit alliberar les dones i desmantellar l’organització va començar el maig de l’any passat, quan els agents van saber de l’existència a Blanes d’un entramat que es dedicava a captar, principalment a Colòmbia, dones joves amb necessitat econòmica per tal de prostituir-les a pisos.

Les víctimes eren captades al país llatinoamericà per l’exmarit d’una de les capitosts de la xarxa, que a més s’encarregava d’alliçonar i facilitar el viatge a Espanya d’aquestes dones. Per a això subministraven a les víctimes la documentació i els diners necessaris amb els quals simular un viatge turístic i no generar així sospites davant les autoritats aeroportuàries.

A pisos

Una vegada a Espanya, les dones eren traslladades als pisos on oferien els serveis sexuals necessaris per saldar el deute contret amb l’organització. Aquests serveis eren publicats en diferents webs en les quals apareixien telèfons de contacte que eren atesos per les pròpies explotades.

Els pisos estaven gestionats per dones, denominades ‘mamis’, que s’encarregaven del seu bon funcionament, a través de la recepció de clients i la comptabilitat i control dels serveis sexuals oferts per les víctimes.

A més, els capitostos controlaven des dels seus dispositius mòbils les càmeres de vigilància instal·lades als pisos, fet que els possibilitava tenir un seguiment constant del nombre de serveis oferts per cadascuna de les dones i un control absolut sobre la seva llibertat ambulatòria.

Cocaïna

Les investigacions també han permès constatar que l’entramat criminal no només es lucrava de l’exercici de la prostitució de les víctimes, sinó que també obtenia importants beneficis subministrant cocaïna als clients que ho demandaven.

Notícies relacionades

Per blanquejar aquests guanys, l’organització utilitzava un bar i una botiga d’alimentació, els dos negocis lícits regentats a Blanes per una de les responsables de la trama.

En els cincos registres fets en el dispositiu policial s’han intervingut 3.000 euros en metàl·lic, 21 dosis de cocaïna i utensilis per comercialitzar-la, tres rellotges de luxe, diversos dispositius informàtics i molta documentació rellevant per a la investigació.