Estiu

Seguretat Social: avís important a tots els que se’n van de vacances

L’avís de la Seguretat Social als pares amb fills menors de 26 anys al seu càrrec

La carta que milions d’espanyols rebran de la Seguretat Social

Seguretat Social: avís important a tots els que se’n van de vacances

Alex Harmuth (Unsplash)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb les vacances d’estiu ben a prop, els tràmits per viatjar i tenir tota la documentació en regla es converteixen en una prioritat. Per aquesta raó, des del perfil oficial d’Atenció a la ciutadania han volgut enviar un recordatori important: «Si tens la teva targeta sanitària europea (TSE) caducada o la necessitaràs per primera vegada, no esperis», han publicat en un tuit amb un vídeo que resumeix la seqüència de passos que cal seguir en aquest procés gratuït.

¿Com es pot aconseguir la TSE?

¿Com es pot aconseguir la TSE?Tal com s’especifica, la TSE es pot sol·licitar mitjançant identificació per SMS. Només cal accedir a la seu electrònica de la Seguretat Social i escriure el nom d’aquest document al cercador de la pàgina. A continuació, cal seleccionar el resultat que hi apareix com a ‘Sol·licitud Targeta Sanitària Europea (TSE)’ i, un cop dins, cal desplaçar-se cap a la part inferior de la pestanya, on hi ha les diferents opcions de registre.

Notícies relacionades

A partir d’allà, si se selecciona l’opció per SMS, només faltarà omplir un formulari amb el tipus i el número de document, la data de naixement i el número de telèfon. Automàticament, s’enviarà un codi al mòbil especificat que s’haurà d’inserir en la casella corresponent del lloc web. D’aquesta manera s’obrirà el formulari per a la sol·licitud definitiva de la TSE.

Utilitat i validesa

Segons recull la pàgina del Ministeri d’Afers Estrangers, Unió Europea i Cooperació, «la Targeta Sanitària Europea (TSE) és un document que acredita el dret de la persona titular a obtenir atenció mèdica durant qualsevol estada temporal als països de la Unió Europea, a l’Espai Econòmic Europeu, al Regne Unit o a Suïssa». Així mateix, especifiquen que la seva validesa apareix indicada en la mateixa targeta, tot i que sol ser de dos anys.