Successos

Onze detinguts per traficar amb vigoritzants sexuals a través d’internet i ‘sex shops’

Els arrestats regentaven locals eròtics a Tarragona, el Vendrell i Reus

Cop al mercat negre d’esteroides i hormones a Barcelona

Onze detinguts per traficar amb vigoritzants sexuals a través d’internet i ‘sex shops’
1
Es llegeix en minuts
EFE

La Policia Nacional ha detingut 11 persones en una operació en la qual ha desarticulat una xarxa, arrelada entre altres llocs a Sevilla i Màlaga, acusada de traficar amb medicaments suspesos per la Unió Europea, anabolitzantsi vigoritzants sexuals que venien a través d’internet i de ‘sex shops’ que regentaven a Tarragona.

Segons ha informat aquest dijous la Policia, en l’operació s’han efectuat 11 registres en els quals s’han intervingut 6.000 pastilles, sumant-hi anabolitzants i vigoritzants sexuals, 100 pots de ‘popper’ i 80.500 euros en efectiu, així com 25 quilos de pastilles en paquets retinguts per tot Espanya.

A Tarragona

Els detinguts regentaven‘sex shops’ a la ciutat de Tarragona i a les localitats del Vendrell i Reus des dels quals venien els productes, que també anunciaven en diferents portals d’internet, xarxes socials i canals de missatgeria instantània, per captar clients.

La Policia va iniciar la investigació el juny del 2022, al detectar en un dispositiu de ciberpatrullatge l’existència d’anuncis a internet de medicaments suspesos per la Unió Europea.

Després de diverses gestions, els investigadors van concloure que la xarxa estava arrelada a les províncies de Tarragona i Sevilla i als municipis de Màlaga i València, des d’on oferien i comercialitzaven els medicaments prohibits i d’altres que, sense estar-ho, tampoc n’està permesa la distribució sense control mèdic.

Disfunció erèctil

Notícies relacionades

En concret, la xarxa adquiria medicaments contra la disfunció erèctil, anabolitzants i la resta de substàncies, com el ‘popper’ (una droga que s’acostuma a fer servir en un context sexual), a Holanda, l’Índia i la Xina, i els posaven a la venda a través de farmàcies virtuals i els enviaven per paqueteria.

L’altre punt de venda eren les botigues ‘sex shop’ que regentaven a Tarragona, el Vendrell i Reus. En els registres, la policia també hi va intervenir material informàtic utilitzat per portar a terme la venda dels medicaments, tres armes elèctriques, una pistola detonadora i 50 cartutxos de fogueig.