Espai

Aquest asteroide «potencialment perillós» passarà per l’òrbita de la Terra aquest divendres

Amb una extensió similar a la d’un gratacel

Aquest asteroide «potencialment perillós» passarà per l’òrbita de la Terra aquest divendres
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Representants de l’Administració Nacional d’Aeronàutica i l’Espai (NASA, per les sigles en anglès), van avançar que un asteroide s’acostarà bastant a la Terra aquest divendres 4 d’agost.

La NASA va confirmar que durant la primera setmana d’agost s’espera que cinc asteroides passin a prop de la Terra. De tots, el que més destaca és el «2014 QL433», una roca amb una extensió similar a la d’un gratacel, i compta amb la categoria d’asteroide potencialment perillós.

Aquesta gran roca espacial de 632 metres d’altura, que no suposa una amenaça real per a la humanitat, viatja a 75.000 quilòmetres per hora i s’estima que a finals d’aquesta mateixa setmana és quan més a prop sigui de nosaltres.

Notícies relacionades

La seva mida és similar a l’Empire State de Nova York o a la Torre de Xangai a la Xina. Viatja al voltant del Sol a una velocitat de 20,5 km per segon. La NASA el cataloga com un asteroide de classe Apol·lo perquè la seva òrbita creua amb la de la Terra de manera recurrent.

Per les trobades pròximes registrades cada tres anys i la seva capacitat d’alliberar energia centenars de vegades superior a la de la bomba atòmica de Robert Oppenheimer, els sistemes de defensa del planeta el vigilen amb regularitat.