Accident a Astúries

La increïble fermesa d’un nen de 6 anys que anava a l’autobús accidentat a Covadonga: «Em vaig posar a tranquil·litzar la gent»

Guillermo Izquierdo narra els fets amb una calma impròpia de la seva edat: «La meva germana estava plorant, tenia por que el bus explotés»

1
Es llegeix en minuts

Guillermo Izquierdo només té sis anys, però explica l’enorme ensurt viscut amb una calma que ja voldrien molts adults. «Té molta sang freda; el noi és un valent», confirmen els seus familiars, que anaven al costat d’ell a l’autobús que va acabar bolcant i fent voltes de campana després de sortir de la carretera d’accés als Lagos de Covadonga, passat el Mirador de la Reina.

El Guille, com l’anomena la seva família, té gravat a la memòria tot el que va viure a l’interior de l’Alsa que cobria, com cada dia, la ruta entre Cangas de Onís i els Lagos de Covadonga. «Ha fet una volta i mitja, gairebé. Però nosaltres, amb mala sort, hem hagut de sortir per baix. Llavors, ja la meva germana estava tement que potser explotava. A mi també m’ha fet por», explica amb una serenitat que espanta.

Notícies relacionades

La sensació de fer voltes a l’interior de l’autobús va ser «com en un parc d’atraccions», confirma el petit Guillermo Izquierdo. I continua amb la seva narració: «Hem sortit i com que estàvem tots bé; bé... menys el meu pare. Doncs he dit: ’Ja està’. I estava intentant que tots es tranquil·litzessin. Perquè jo ja m’havia tranquil·litzat. Hem trobat diverses persones plorant, com la meva germana.»

La temperància del jove Guillermo Izquierdo amb tot just sis anys contrastava aquest matí amb les escenes que es veien al costat de la carretera d’accés als Lagos. Caos, dolor i nerviosisme que no calaven en aquest nen madrileny, que acudia junt amb la seva família a disfrutar d’una jornada als Picos de Europa. Anava amb els seus pares i els seus oncles Verónica Martín i Javier Sanz, militar i sanitari que va poder ajudar alguns dels ferits abans de requerir ell mateix assistència.