Vent intens i humitat

Catalunya activa l’alerta màxima per risc d’incendi en 23 municipis de cinc comarques

Acció Climàtica tanca els accessos als parcs naturals protegits els Ports, el Cardó-Boix i el cap de Creus

Catalunya activa l’alerta màxima per risc d’incendi en 23 municipis de cinc comarques

ACN VÍDEOS

1
Es llegeix en minuts

El Departament d’Acció Climàtica alerta d’una nova situació de perill d’incendi forestal a les zones del litoral i prelitoral de Tarragona, Terres de l’Ebre i l’Empordà. Per aquesta raó, es restringiran els accessos als espais naturals protegits dels Ports, el Cardó-Boix i el cap de Creus. El vent de certa intensitat i humitats baixes i a les zones amb una sequera acumulada important, com l’Empordà, costa central de Barcelona, Camp de Tarragona i interior Terres de l’Ebre, fa que es donin circumstàncies propícies per als incendis forestals de ràpida evolució. La previsió és que la situació millori de cara a diumenge. El cos d’Agents Rurals activa el nivell 3 del Pla Alfa, el nivell màxim previst, en 23 municipis de cinc comarques.

De fet, Protecció Civil ha convocat aquest dijous al matí al comitè tècnic del pla INFOCAT per fer seguiment de la situació, després de l’alerta pel vent del nord-oest amb mestral en el terç sud i tramuntana a l’Empordà. En els dos àmbits hi ha un increment del perill amb elevada presència de perill molt alt i la possibilitat, molt puntualment, de perill extrem.

Al litoral

Notícies relacionades

També en els dos casos el màxim perill se situarà cap al litoral. El vent començarà aquest dijous, arribarà al seu màxim divendres i descendirà en els dos dies posteriors. A les zones protegides del vent, el perill baixarà a causa de la disminució de la temperatura. També estaria prevista alguna petita precipitació abans del màxim de vent i això pot acabar de perfilar el perill en el cas de l’Empordà.

Davant aquesta situació, el Cos d’Agents Rurals activarà a les 00.00 hores de demà dia 3 d’agost el nivell 3 del Pla Alfa, el màxim previst, en 23 municipis de cinc comarques de Catalunya.