Tres nous ofegaments mortals a les platges catalanes en només 24 hores

EPC

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tres persones han perdut la vida a les platges catalanes en les últimes 24 hores. Aquest dimarts ha mort la nena de nou anys que va ser rescatada mentre s’ofegava a Castelló d’Empúries. També dimarts va morir un home de 40 anys que intentava rescatar dos joves que tenien dificultats per sortir de l’aigua a la platja del Miracle de Tarragona. Aquest dimecres, a més, s’ha localitzat el cadàver d’un home de 48 anys veí de Cornellà ofegat a la costa de Gavà. Aquests casos se sumen al balanç fatal en què, per ara, s’estima que més de 300 banyistes han mort l’última dècada a Catalunya ofegats en platges i piscines.

En el cas de Castelló d’Empúries, segons va avançar ‘Diari de Girona’, els fets es van produir cap a les dues de la tarda de dissabte passat en aquesta platja situada en ple parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà. La víctima, de nou anys, estava jugant a l’aigua amb la seva germana, de sis anys. Per causes que es desconeixen, les dues menors es van ofegar mentre es banyaven a la zona que hi ha davant un càmping de la localitat.

Les nenes van poder ser rescatades de dins de l’aigua i socorristes d’altres zones del voltant van acudir a l’emergència així com al SEM. La Policia Local de Castelló d’Empúries també. Una de les nenes, la de sis anys, va poder ser recuperada gràcies a les maniobres de reanimació (RCP) i l’altra, de nou anys, va resultar ferida crítica. Totes dues van ingressar a l’hospital Josep Trueta de Girona. La menor de nou anys va acabar morint aquest dimecres després de passar diversos dies ingressada a l’uci.

Ofegat a Tarragona

També dimarts va transcendir la notícia d’un altre ofegament mortal a Tarragona. Un home de 40 anys i nacionalitat italiana va morir a la platja del Miracle de Tarragona mentre intentava rescatar dos joves que tenien dificultats per sortir de l’aigua. Segons expliquen diversos testimonis, l’home es va tirar a l’aigua des de la zona de roques del Fortí per intentar rescatar dues persones en conflictes. A l’adonar-se de la situació, els equips de rescat van aconseguir localitzar l’afectat quan estava a 50 metres de la costa però, malgrat aplicar-li tècniques de reanimació, no van poder fer res per salvar-li la vida

Les dues persones que intentava rescatar la víctima es troben en bon estat. Un d’ells era una noia de 23 anys, que s’ha empassat una mica d’aigua, i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) l’ha portat a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona amb una crisi d’angoixa, mentre que el noi que anava amb ella no ha necessitat assistència mèdica.

Un altre cas a Gavà

Aquest dimecres, a més, el cadàver d’un home ha aparegut flotant a la platja de Gavà (Baix Llobregat), a la província de Barcelona, segons han confirmat a aquest diari fonts de la Guàrdia Civil. El cos ha sigut trobat cap a les 8.30 h per dues noies que practicaven surf de rem, asseguren des del cos policial que ha assumit la investigació del cas.

Notícies relacionades

Tant el forense com la Policia judicial s’han traslladat fins al lloc dels fets per a les primeres inspeccions de cara a la ulterior investigació. Segons ha donat a conèixer l’Ajuntament de Gavà via xarxes socials, el mort era un home de 48 anys veí de Cornellà, una identificació que s’ha pogut portar a terme ràpidament gràcies que s’han trobat les pertinences de l’home a la platja.

Després de l’avís de les noies que realitzaven surf de rem, al lloc dels fets s’hi han traslladat els serveis d’emergències mèdiques, que n’han certificat la mort. També s’hi han personat agents de la Policia Municipal, Mossos d’Esquadra i també Guàrdia Civil, que s’ha fet càrrec, de la investigació. Per ara, es desconeixen les causes de l’ofegament.

Temes:

Ofegats