A les xarxes socials

L’alcaldessa ‘ultra’ de Ripoll demana al Govern que no permeti l’ús del burquini en piscines públiques

Una joven viste un traje de baño acorde con las normas del islam, en California.

Una joven viste un traje de baño acorde con las normas del islam, en California. / CHRIS CARLSON

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’alcaldessa de Ripoll (Ripollès), Sílvia Orriols, líder del partit independentista d’ultradreta Aliança Catalana, ha demanat al Govern, via xarxes socials, que no permeti l’ús de banyadors integrals a les piscines públiques: «Demano a la Generalitat que recapaciti i rectifiqui la seva decisió de tolerar burquinisa les piscines municipals», informa Europa Press. El Govern, mentrestant, assegura que no ha rebut cap comunicació oficial per part de la regidora.

Així ho ha exposat a Twitter, on ha mostrat una carta a la consellera d’Igualtat i Feminismes,Tània Verge, per demanar-li que rectifiqui i replantegi la mesura de permetre el vestit de bany integral a les piscines de titularitat pública.

«Obligar els governs locals a modificar ordenances per implantar el seu model, que fomenta la discriminació i alimenta els recels contra Occident, ens sembla, com a mínim, contraproduent i perillós», ha afirmat Orriols.

Notícies relacionades

Fonts de la conselleria, no obstant, expliquen que no han rebut cap comunicació de l’Ajuntament de Ripoll per cap canal oficial.

El Govern va recordar al juliol als ajuntaments que no poden prohibir el ‘topless’, la lactància, ni generar situacions de discriminació a les piscines municipals, com prohibir l’accés amb vestits de bany que tapin més parts del cos. La consellera Tània Verge va assegurar llavors que «portar un vestit de bany que cobreixi els genitals i voler-se refrescar són les dues úniques condicions per poder accedir a una piscina municipal a Catalunya».