A Eivissa

Rescaten un jove que va caure per un penya-segat quan s’escapava d’un banc de meduses

L’home, que es banyava a s’Estanyol, ha intentat sortir per una zona escarpada, i ha caigut al cedir una roca en què es recolzava

Rescaten un jove que va caure per un penya-segat quan s’escapava d’un banc de meduses

Bombers de Ibiza

1
Es llegeix en minuts

Els bombers d’Eivissa han rescatat a primera hora d’aquest matí un jove italià de 25 anys ferit després de caure des d’una zona de difícil accés per la qual s’enfilava a s’Estanyol, a Santa Eulària. Segons expliquen els efectius, «ha caigut des d’una altura d’uns cinc metres». L’home ha sigut traslladat a l’Hospital Can Misses, on ha rebut l’alta a les 12.42 hores després d’estar en observació a la unitat d’Urgències, ha informat l’Àrea de Salut pitiusa.

Segons han detallat des del parc insular, l’home es banyava a la zona quan ha advertit la presència d’un banc de meduses pròxim, cosa que l’ha forçat a abandonar el lloc. El jove ha sortit del mar per una zona l’únic accés a peu de la qual el constitueix un terreny rocós i escarpat, per la qual cosa s’ha començat a enfilar per sortir-ne. Un dels punts en què s’ha recolzat s’ha desprès, cosa que ha provocat que caigués, han detallat els bombers. A l’arribada d’aquests, el jove «estava conscient i només s’havia trencat una cama», han indicat a les xarxes socials.

Notícies relacionades

El ferit ha sigut assistit pels bombers i professionals d’emergències mèdiques abans d’evacuar-lo per aigua, cosa que ha sigut possible a causa del bon estat del mar. El trasllat ha anat a càrrec dels efectius del Grup d’Especialistes en Activitats Subaquàtiques (GEAS) de la Guàrdia Civil. El ferit ha sigut traslladat en zodiac al port de Vila, i d’allà l’han portat en ambulància a l’Hospital Can Misses amb pronòstic «menys greu», precisa el SAMU. Presenta un «traumatisme i ferida oberta a la cama», ha precisat l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera.

Els bombers han rebut la trucada cap a les vuit del matí. Fins al lloc de l’accident s’han traslladat nou bombers, sis d’ells del Grup de Rescat Vertical. Per part del SAMU, han acudit al lloc una uvi mòbil i una ambulància de suport vital bàsic.

Temes:

Rescats