El Govern dels EUA té naus extraterrestres i altres revelacions de l’oficial David Grusch sobre els ovnis
4
Es llegeix en minuts

Tres exoficials militars van descriure ahir davant el Congrés inquietants trobades amb objectes voladors inexplicables d’alta tecnologia i un d’ells, l’oficial David Grusch, va afirmar que el govern dels EUA s’aferra en secret a restes extraterrestres.

Tres exoficials militars van descriure davant el Congrés inquietants trobades amb objectes voladors inexplicables d’alta tecnologia i un d’ells va afirmar que el govern dels EUA s’aferra en secret a restes extraterrestres.

El Pentàgon, per la seva banda, ha negat que tinguin en la seva possessió una nau extraterrestre destruïda.

Revelacions de l’exoficial David Grusch

«Em van informar, en el curs dels meus deures oficials, d’un programa d’enginyeria inversa i recuperació d’accidents UAP de diverses dècades», va dir David Grusch, que diu que va passar 14 anys com a oficial d’intel·ligència en la Força Aèria dels EUA i més tard l’Agència Nacional d’Intel·ligència Geoespacial, va dir en un testimoni escrit presentat al plafó.

Grusch, que té la designació oficial de denunciant, també va parlar sobre les mesures d’intimidació a les quals es va enfrontar quan buscava parlar sobre fenòmens extraterrestres. «Ho anomeno el Ministeri del Terrorisme», va dir sobre els sistemes establerts per evitar que els membres de l’exèrcit discuteixin públicament el tema.

Revelacions de l’expilot Ryan Graves

Ryan Graves, un expilot de F-18 de la Marina, va dir que va ser testimoni d’objectes voladors avançats que demostraven maniobres complexes.

«Els albiraments van ser tan freqüents que es van convertir en part dels informes diaris», va dir Graves en una declaració d’obertura d’una audiència al Congrés dimecres. Va instar el govern que deixi d’ocultar tals informes a través d’una «classificació excessiva» i divulgui el que sap.

Graves va dir que les tripulacions aèries militars i civils estan fent «informes creïbles» d’objectes no identificats en l’espai aeri nord-americà «amb regularitat».

El funcionari d’intel·ligència nord-americana retirat li va dir al comitè de la Cambra que el govern està executant un programa secret per avaluar les restes d’objectes aeris no identificats.

Revelacions de l’excomandant David Fravor

El comandant retirat de la Marina, David Fravor, va descriure una trobada amb un «objecte blanc amb forma de Tic Tac», el caramel en forma de píndola, després de llançar el seu avió de combat des del portaavions USS Nimitz. «No hi havia rotors, ni superfícies de control de vol visibles com ales», va testificar.

Va dir que el dispositiu va maniobrar abruptament, va accelerar i va canviar de direcció ràpidament. Va dir que «desafiava la ciència material».

«La tecnologia a què ens enfrontem és molt superior a tot el que teníem», va testificar. Després li va dir a un company de servei que «m’agradaria volar en això».

Les claus de l’audiència al Congrés

L’audiència de dimecres per part d’un subcomitè del Comitè de Supervisió de la Cambra es produeix enmig d’un augment de l’interès al Congrés sobre els objectes aeris no identificats i si constitueixen una amenaça per a la seguretat. El Senat està considerant una mesura bipartidista que obligaria el govern a revelar albiraments informats de tals objectes i el que aprèn sobre ells.

La mesura, proposada pel líder de la majoria al Senat, Chuck Schumer, i altres legisladors, seria una esmena a la llei d’autorització de defensa nacional. Desclassificaria els registres governamentals relacionats amb fenòmens aeris no identificats. Els senadors esperen aprovar el projecte de llei amb la mesura dijous, però hauria de ser aprovat per la Cambra abans d’anar a l’escriptori del president Joe Biden.

«La llum del sol és el millor desinfectant», va dir Schumer als periodistes la setmana passada. «Serà molt útil per al poble nord-americà veure exactament el que hi ha allà, perquè altrament, hi ha tota mena de rumors circulant».

L’audiència de dimecres va atraure molt interès, amb una cua per ingressar a la sala que es va estendre per dos passadissos d’un edifici d’oficines del Capitoli 30 minuts abans que comencés. Un aplaudiment va sonar a la sala quan tots tres testimonis van ser presentats pel subcomitè.

«Aquest és un tema de transparència del govern», va dir el representant Tim Burchett, un republicà de Tennessee, mentre començava l’audiència

Oficina del Pentàgon

El Departament de Defensa va crear l’Oficina de Resolució d’Anomalies de Tots els Dominis el 2022 per investigar i mantenir registres d’albiraments.

«L’Oficina de Resolució d’Anomalies de Tots els Dominis (AARO, per les seves sigles en anglès) no ha descobert cap informació verificable que recolzi les afirmacions que algun programa relacionat amb la possessió o l’enginyeria inversa de materials extraterrestres hagi existit en el passat o existeixi actualment», va dir Susan Gough, portaveu del Pentàgon, va dir en un correu electrònic.

Un autor que ha investigat les afirmacions també es mostra escèptic que els objectes resultin ser d’origen extraterrestre.

«En els últims 75 anys no hi ha gaires proves per a mi que el govern pogués haver mantingut aquest secret tant temps, ja sigui a propòsit o per accident», va dir Garrett Graff, autor d’un llibre sobre la recerca de vida extraterrestre per part del Govern nord-americà. El més probable, va dir, és que els objectes voladors siguin fets per l’home.

Notícies relacionades

«Hi ha OVNIs i UAPs dels que el govern dels Estats Units no té idea del que són», va dir Graff, que no va assistir a l’audiència. Ell creu que aquests UAP són «probablement tecnologia militar avançada xinesa, russa, iranià o una altra que s’està emprovant al voltant de les fronteres dels Estats Units».

Fins a l’agost del 2022, el Departament de Defensa havia compilat 510 informes dels esmentats objectes no identificats. D’aquests, es va determinar que 163 eren globus, 26 eren drons o altres dispositius fets per l’home i sis eren ocells, escombraries o fenòmens meteorològics. Els altres 171 es classifiquen com a «no atribuïts».