Persecució policial

La policia de Palafrugell utilitzarà drons per perseguir els que llencin malament les escombraries

Els agents intensificaran els controls aeris en els punts negres i sancionaran els infractors

La policia de Palafrugell utilitzarà drons per perseguir els que llencin malament les escombraries

Ayuntamiento de Palafrugell

1
Es llegeix en minuts

La Policia Local de Palafrugell utilitzarà drons per agafar qui llença residus on no toca. Els agents intensificaran els controls aeris en punts negres i sancionaran l’infractor. L’alcalde Juli Fernàndez assegura en un comunicat que «és una pena que per culpa d’un grup reduït de persones el municipi doni una mala imatge» amb referència a aquestes conductes incíviques.

Aquesta mesura arriba, segons l’ajuntament, després de la posada en marxa del pla de xoc de residus per millorar la recollida i evitar les imatges de contenidors desbordats d’escombraries.

Amb l’ús dels drons els agents de la Policia Local intensificaran la seva feina a través d’un control dels punts negres que es tenen localitzats on cada dia els contenidors d’envasos i escombraries es veuen desbordats. Des d’una visió aèria es podrà localitzar de «manera ràpida i eficient» la persona que realitza un acte d’incivisme a la via pública, i alhora, interposar la sanció corresponent, indiquen des del consistori.

«Campanya intensa»

Així, a partir de la setmana vinent, s’iniciarà una intensa campanya de vigilància i control sobre els llocs que s’han convertit en punt de conflicte de l’abocament de residus de Palafrugell. L’objectiu de realitzar aquesta acció és el de ser un «element dissuasori» i evitar que es produeixin abocaments de residus «fora dels horaris i en els espais que no estan habilitats» per deixar trastos vells o elements electrònics.

Normalment, aquestes situacions es produeixen en «punts allunyats del centre de la localitat o en espais en els quals hi ha facilitat d’accés amb un cotxe gran o una furgoneta».

Notícies relacionades

Així, amb aquesta nova acció l’ajuntament preveu que es pugui desenvolupar amb normalitat el nou pla de xoc, que ha suposat un nou impuls important que ha permès intensificar la neteja i manteniment de la via pública i nuclis de platja del municipi, a més de resoldre les incidències detectades i millorar el seu estat general.

La Policia Local de Palafrugell utilitza el dron per diverses casuístiques, entre elles, per captar infraccions de trànsit.