1
Es llegeix en minuts
ACN

El diputat de JxCat Quim Jubert ha revelat públicament aquest dilluns al Parlament que quan tenia deu anys va ser víctima d’abusos sexuals. Ho ha dit en el marc de la comissió d’investigació sobre la pederàstia a l’Església. En el seu torn de paraula després d’una primera intervenció de tres compareixents, Jubert ha explicat breument la seva experiència, que va oblidar que tenia 50 anys. Llavors, amb el seu pare ja mort, li va preguntar a la seva mare si recordava aquesta situació, una cosa que la dona va confirmar. La revelació del record «va produir molt impacte», va dir. El relat ha agafat per sorpresa la resta de membres de la comissió i els compareixents, que li han expressat el seu suport.

Segons el seu parer, els seus pares van voler «protegir-lo» i van voler «llançar sorra sobre la situació» quan ell era petit. «Em van dir, oblida-te’n, no ha passat, és un monstre que ha passat per aquí però és temporal», ha relatat.

Notícies relacionades

Per això, ha dit que no vol comparar-se amb altres víctimes d’abusos, però ha assegurat que pot «empatitzar i entendre com un es fa fort, ho amaga i no vol reviure-ho, perquè és molt dur reviure-ho».

Durant la sessió han comparegut experts en la matèria com investigadors i assistents a víctimes, alguns d’especialitzats en l’esport, nens tutelats durant el franquisme i fins i tot una víctima.