Educació

Catalunya té detectat amiant a 271 escoles i instituts

El Govern anuncia la inversió de 6,2 milions per a la retirada d’aquest perillós material en 24 centres aquest estiu

Catalunya té detectat amiant a 271 escoles i instituts

Ricard Cugat

1
Es llegeix en minuts
Helena López
Helena López

Redactora

Especialista en Educació

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El president Pere Aragonès i la consellera d’Educació Anna Simó han visitat aquest dijous l’Escola Ramon Llull de Rubí, una de les 24 en les quals aquest estiu el Govern té programades feines de retirada d’amiant. En aquest històric centre –en el qual n’hi ha prou amb passar-hi uns minuts per confirmar que no estan climatitzats–, l’actuació se centra en el canvi d’una enorme teulada d’amiant de 1.343 metres quadrats, encara sobre els caps dels alumnes el 2023. Aquests treballs s’emmarquen en les 442 de millora de centres educatius previstes per a aquests mesos d’aules buides, amb una inversió total de 50,9 milions.

Les 24 actuacions de retirada d’amiant en centres educatius previstes per a aquest 2023 suposen una inversió de 6,2 milions. 21 d’elles estan finançades amb fons FEDER-REACT (5,8 milions) i tres amb fons propis del Departament (387.000 euros). Aquest conjunt d’obres és un pas endavant en el procés de retirada d’aquest material cancerigen als centres educatius catalans, però el camí per recórrer encara és llarg.

Objectiu 2028

Notícies relacionades

El Govern, segons ha respost amb seguretat i sense dubtar el president, té detectat amiant i previstes actuacions per retirar-lo en271 centres educatius catalans. Quant als terminis per a la seva retirada, ha assenyalat que el seu objectiu és que el 2028 no hi hagi cap equipament públic amb material en la seva estructura –i «els centres educatius són prioritaris»– i el 2032 Catalunya hauria d’estar lliure d’amiant.

Actuació doble

La macroactuació a la Ramon Llull de Rubí suposa una inversió de 250.000 euros i la retirada de l’amiant s’aprofitarà també per aïllar el forjat de la coberta.