Educació

Aquesta és la universitat més sol·licitada pels estudiants a Catalunya

Triada per 17.514 nous alumnes del total de 57.263 que aquest any han sol·licitat accedir al sistema universitari català

Aquesta és la universitat més sol·licitada pels estudiants a Catalunya

Ricard Cugat

2
Es llegeix en minuts
EFE

La Universitat de Barcelona (UB) ha tornat a ser la universitat catalana més sol·licitada com a primera opció pels estudiants, ja que l’han elegit 17.514 nous alumnes dels 57.263 que aquest any han sol·licitat accedir al sistema universitari català.

La UB també ocupa el primer lloc entre la resta d’universitats en el nombre d’assignacions totals (12.226) i en les assignacions de primera opció (8.194), ha informat aquesta universitat partint de les dades de preinscripció que la Conselleria d’Investigació i Universitats va publicar dijous.

L’oferta de la UB representa el 25% del total de places del sistema universitari català, ha indicat la universitat, alhora que ha remarcat que el nombre de sol·licituds que rep en primera preferència supera el 30% del total.

La nota de tall més alta entre els estudis que ofereixen 40 o més places és el grau de Medicina, que s’imparteix al campus Clínic de la UB i se situa en un 13,04.

Quant a les titulacions amb una oferta inferior a 40 places, la nota de tall del doble grau de Física i Matemàtiques de la UB ocupa la segona posició amb un 13,31, per darrere d’aquest mateix grau a la UAB, que té una nota de tall de 13,43.

Com en anys anteriors, sis dels set graus més sol·licitats pels alumnes de nou accés a les universitats catalanes pertanyen a la UB.

Es tracta del grau de Medicina, impartit al Campus Clínic –que ocupa la primera posició amb 1.668 sol·licituds–, seguit del de Psicologia –que en registra 1.167– i del d’Administració i Direcció d’Empreses, amb 1.013.

El grau d’Infermeria, impartit al Campus Bellvitge, és el cinquè entre els més demandats i ha rebut 811 sol·licituds en primera opció; Odontologia se situa en sisè lloc, amb 784, mentre que Dret ocupa el setè lloc, amb 774 sol·licituds més.

El grau d’Infermeria de la UB, amb la recentment constituïda Facultat d’Infermeria, ha consolidat les dades de preinscripció de cursos anteriors i ha registrat, entre els dos campus on s’imparteix, prop de 1.400 sol·licituds, ha destacat la UB.

Notícies relacionades

Així mateix, el nou grau de Geografia i Canvi Global, nascut arran de l’antiga titulació de Geografia, ha incrementat en més d’una vintena el nombre de preinscripcions, ha afegit la universitat.

«Les dades són molt positives. No només numèricament, sinó perquè responen a una oferta acadèmica ben programada, de qualitat i d’interès social», ha valorat el rector de la UB, Joan Guàrdia.