Conflicte lingüístic a Catalunya

El TSJC confirma el 25% de castellà a tres escoles

El tribunal desestima la petició de tombar el projecte lingüístic dels centres

El TSJC confirma el 25% de castellà a tres escoles

Anna Mas

1
Es llegeix en minuts

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha confirmat el 25% de castellà a tres escoles. En un comunicat fet públic aquest dimecres, el tribunal relata que s’ha pronunciat sobre els casos de cinc centres judicialitzats. En tres, ha estimat «parcialment» els recursos de les famílies que volien que es tombés el projecte lingüístic de centre. Tot i que desestima la petició de tombar el projecte per a tot el centre, sí que obliga a impartir en castellà «alguna assignatura troncal que no sigui lingüística». En dos casos més, els jutges paralitzen la decisió en espera de rebre informació complementària que, asseguren, necessiten per prendre una decisió.

Entre els cinc casos que ha estudiat el TSJC hi ha el de l’escola Turó del Drac de Canet de Mar, on el 25% de classes en castellà es va imposar de manera cautelar en un grup des de fa dos anys a petició d’una família. Els pares de l’alumne, que llavors feia P5, van iniciar el procediment judicial per exigir més castellà, tot i que 27 famílies més de la mateixa classe s’hi oposaven.

Ja s’aplicava de manera cautelar

Notícies relacionades

Ara, el TSJC sentencia que s’ha d’aplicar aquest 25% de castellà en aquests tres grups en els quals ja s’aplicava de manera cautelar.

La decisió arriba quan encara es desconeix quin criteri marcarà el Tribunal Constitucional (TC), que, segons fonts jurídiques de la Generalitat, podria ser més favorable, ja que ara és un òrgan de majoria política progressista.