Violència masclista

Denuncien una agressió sexual durant un correfoc a Sitges

Quinze denúncies i nou detinguts per agressions sexuals a Sant Fermí

Fa 40 anys que el mestre de karate del Claret abusa de nens a Barcelona: «Em posava una tovallola a la cara»

 

  / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’entitat Ball de Diables de Tarragona ha denunciat aquest dilluns que divendres passat una jove, membre d’aquesta associació, va patir una agressió masclista en el transcurs d’un correfoc a Sitges (Garraf). Segons un comunicat firmat per Ball de Diables de Tarragona i sis entitats més, els fets van passar divendres passat, durant la celebració del correfoc de Sitges Cases Noves 2023.

«Es torna a demostrar que, amb el pretext de festes populars al carrer multitudinàries, hi ha persones que aprofiten per cometre agressions, de manera grupal i emparats per la foscor del moment i la festa», assenyalen les entitats, que reclamen també millorar i ampliar els protocols contra agressions masclistes en aquests espais. Així mateix, traslladen el seu suport a la víctima i expressen el seu «rebuig total a aquestes agressions, que no tenen cabuda ni en la cultura popular ni enlloc».

Notícies relacionades

En la mateixa línia, l’Ajuntament de Sitges va condemnar els fets i va assenyalar que, quan en va tenir coneixement, tant la Policia Local com el Servei d’Informació i Atenció a les Dones es van posar en contacte amb la víctima.

«Expressem el nostre complet rebuig cap a aquest tipus d’agressions i des de l’Ajuntament de Sitges oferim tot el suport a la víctima. Aquestes violències no poden tenir cabuda ni en la cultura popular ni enlloc. Continuarem treballant perquè les nostres festes siguin espais segurs», ha assenyalat l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, en un tuit.