VIOLÈNCIA MASCLISTA

Quatre denúncies i tres detinguts per presumptes agressions sexuals des de l’inici dels Sanfermines

Almenys un ferit per asta al perillós tercer ‘encierro’ de Sanfermines

Quatre denúncies i tres detinguts per presumptes agressions sexuals des de l’inici dels Sanfermines

CÉSAR MANSO / AFP

1
Es llegeix en minuts

Quatre persones han sigut denunciades de moment durant les festes de Sant Fermí, acusades de presumptes agressions sexuals per tocaments. Tres han sigut detingudes i «probablement en les pròximes hores, perquè sembla que hi ha avenços», es detindrà la quarta. 

Així ho ha indicat l’alcaldessa de Pamplona, Cristina Ibarrola, en declaracions als mitjans de comunicació abans de participar en la primera reunió de la Junta Local de Protecció Civil de Sanfermines 2023.

«L’última informació que tinc és que són exactament quatre [les persones denunciades]. Tres estan detinguts i l’altre ho serà probablement en les pròximes hores, perquè sembla que hi ha avenços», ha explicat l’alcaldessa.

Notícies relacionades

Ibarrola ha lamentat aquests successos i ha destacat que «Pamplona rebutja rotundament tota mena d’agressió sexual». Ha remarcat que «tenim feina a fer. No només aquests dies i només detenir-los, sinó que és una tasca multifactorial, primer d’educació, i la treballarem durant tot l’any com a prioritat».

Fora d’això, ha assenyalat que la festa transcorre «de moment» amb «tranquil·litat», amb «molta gent i bon ambient». A més, l’alcaldessa ha agraït la tasca de tots els treballadors –neteja, serveis sanitaris, cossos de seguretat...– que «treballen cada dia amb molt esforç perquè puguem viure els Sanfermines amb total tranquil·litat».