‘El casament de l’any’

Tamara Falcó i Iñigo Onieva es donen el ‘sí, vull’ més esperat

Guia de l’enllaç de Tamara Falcó i Íñigo Onieva: 10 claus del ‘casament de l’any’ i de l’exclusiva del milió d’euros

Casament de Tamara Falcó i Iñigo Onieva: Convidats i celebració al Rincón

Jose Velasco / Europa Press

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

‘Sí, vull’. Per fi, després de mesos d’espera i alguna ruptura que (almenys per ara) ha quedat relegada als confins del metavers, ‘la marquesa’ de Griñón i el seu promès han pronunciat les dues beneïdes, i desitjades, paraules. Tamara Falcó i Iñigo Onieva s’han donat el ‘sí’ definitiu al Rincón, el palau de Madrid que ella va heretar del seu pare, ubicada a l’Aldea del Fresno, davant alguns dels seus 400 convidats.

La filla d’Isabel Preysler s’ha esposat als 41 anys amb un empresari de la nit, amant dels cotxes iset anys més jove. Onieva, que tot i que en els últims mesos li ha sigut infidel –almenys una vegada, reconegut per ell públicament–, havia promès que es casaria amb Tamara «tant si es vol, com si no es vol». I ho ha aconseguit passant per sobre de tots aquells comentaris que el donaven ja per amortitzat quan la marquesa va decidir anar-se’n de viatge a Lourdes l’octubre del 2022 per buscar la pau interior després que el seu nòvio la traís.

La cerimònia, que s’ha celebrat a l’aire lliure a última hora de la tarda per evitar les calors de juliol, ha començat amb tres quarts d’hora de retard i ha sigut oficiada pel pare Cruz, guia espiritual de la marquesa de Griñón, i dos sacerdots més. Un cor amb 12 integrants ha cantat durant l’enllaç.

Els nebots de Tamara, Miguel, de 4 anys, i Mateo, de 2, fills d’Ana Boyer i Fernando Verdasco, han tingut un paper destacat. Altres dels grans protagonistes han sigut Manuel Falcó, el padrí i germà gran de la nòvia, i la padrina, Carolina Molas, la mare d’Iñigo Onieva, que va arribar molt emocionada a la cerimònia.

El casament, tradicional com el vestit que portava la núvia, vel inclòs, ha estat atapeïda de curiositats i requisits. Per exemple: més enllà dels familiars, només han pogut assistir al ritu religiós les persones que estiguessin casades. Els solters i parelles que no han oficialitzat la seva relació han esperat a la festa posterior a l’enllaç per poder felicitar la parella.

Una altra de les consignes dirigida als convidats ha sigut la prohibició d’utilitzar el mòbil. A causa de l’expectació mediàtica de l’esdeveniment, aquesta setmana tots els convidats han rebut un correu en què s’indicava que estava prohibit l’ús dels telèfons mòbils durant la celebració, i que tots hauran de deixar els seus aparells en una consigna a la seva arribada i només podien utilitzar-los sota supervisió, «per la privacitat dels assistents».

Després del casament, estava prevista la celebració d’un còctel als jardins d’El Rincón, amb música en directe, un ‘show cooking’ i combinats exclusius. El sopar estava programat al jardí nord del palau, amb un pròxim i romàntic estany ple de nenúfars. Allà s’han instal·lat carpes per acomodar els 400 convidats, que havien de compartir espai amb les inicials dels nuvis entrellaçades en diferents elements de la decoració (ja que Tamara i Iñigo han creat un segell especial amb els seus noms per a l’ocasió).

Notícies relacionades

Per al matrimoni s’havia reservat una taula d’estil imperial, ocupant el centre i mirant al jardí i amb la façana del palau darrere. Centenars d’espelmes havien de presidir la decoració. El sopar s’ha elaborat en unes cuines instal·lades a prop, al mateix jardí, i l’encarregat és el xef cinc estrelles Michelin Eneko Atxa, que tenia previst portar per a l’ocasió 45 cuiners del seu equip del restaurant Azurmendi. Els vins del banquet són dels cellers de Carlos Falcó, en copes Riedel, i els seus olis. També un rosat creat per Xandra Falcó. Un dels plats del menú, és un homenatge al pare de Tamara que ha sigut de caça, una de les aficions del marquès.

Contratemps superats

Un casament accidentat. Abans que es digués ‘de l’any’ (del segle’, del ‘milió d’euros’ o ‘del miracle’), l’enllaç tenia tots els números de quedar-se com «de pega». Però al final no han pogut amb ell ni les infidelitats d’Iñigo, ni l’esquinç de Tamara ni la gastroenteritis exòtica. Tampoc el robatori de joies, ni el canvi de data, ni que la núvia es quedés sense vestit a vuit setmanes de l’enllaç (per un desacord amb les seves dissenyadores, les basques de ‘Sophie et Voilà’, que no li van voler replicar un Chanel exposat en un museu de Nova York) han malmès amb el ja el celebrat casori de l’estiu a Espanya.

Temes:

Tamara Falcó