Entendre-hi més

Així és Tamara Falcó, la núvia de l’any que va voler ser monja

Tamara Falcó dona detalls sobre el seu vestit de núvia

Iñigo Onieva es queda sense feina a poques setmanes del seu casament amb Tamara Falcó

Així és Tamara Falcó, la núvia de l’any que va voler ser monja

Europa Press

3
Es llegeix en minuts
Natalia Araguás
Natalia Araguás

Periodista

ver +

Tamara Falcó (Madrid, 1981), una dona de fe, a més de creure en Déu també creu en el canvi. «Jo sí que crec que la gent canvia, perquè al llarg de la meva vida he canviat», va reflexionar a ‘El Hormiguero a propòsit d’Íñigo Onieva, que li havia sigut infidel i amb qui es casa dissabte vinent.

Segons en va explicar en el programa d’Antena 3 del qual és col·laboradora, la reconciliació de la parella va cristal·litzar al Pol Nord, fins on van viatjar creient que els paparazzis no els trobarien (es van equivocar), després d’una primera aproximació a la Missa del Gall. A la mateixa església van coincidir amb una amiga de l’amo de l’¡Hola!, revista en què Falcó va ser becària i que ha documentat la seva vida com un àlbum familiar, fent anar en orris qualsevol esperança de privacitat.

Ja no venia d’aquí: ¡Hola! ha anat donant compte de tots els detalls de la seva règia boda. Més de 400 convidats i 250 empleats, entre els quals 45 cuiners per executar el menú d’Eneko Atxa, amb tres estrelles Michelin, participaran en la cerimònia que se celebra a El Rincón. Curiós nom per referir-se al palau als afores de Madrid, dins d’una finca de 199 hectàrees, que abans va ser del seu pare, Carlos Falcó, marquès de Griñón, de qui també ha heretat el títol. 

Pija

Caricaturitzada durant dècades com la pija més genuïna del país, la imatge pública de Tamara Falcó ha fet un salt qualitatiu gràcies a la televisió i en particular després de convertir-se en guanyadora de MasterChef Celebrity el 2019. Entre plat i plat i flirtejos amb Jordi Cruz, va sorprendre l’audiència que d’ella pogués esperar-se capacitat de treball i fins i tot disciplina. «A més de pija, sé pelar conills», va fer broma ella a ‘El Hormiguero’, on les seves confessions han adquirit caràcter de secció pròpia, i exhibeix sense pudor el seu estil de vida i el seu caràcter.

Com també fa a ‘La Marquesa’, la sèrie amb la qual ha triomfat a Netflix, i on tampoc emmascara les seves tendències polítiques, que ha exhibit a boca de canó en esdeveniments com el Congrés Mundial de les Famílies, que abans que ella va tenir com a estrelles convidades ultradretans com Giorgia Meloni o Víktor Orbán, primers ministres d’Itàlia i Hongria, respectivament.

«Hi ha tants tipus diferents de sexualitats, hi ha tants llocs diferents on pots exercir el mal», va assenyalar Tamara Falcó en l’última edició de l’esdeveniment a Mèxic. Una intervenció per la qual li van ploure acusacions d’homofòbia i fins i tot les enemistats personals amb il·lustres gais com Boris Izaguirre. També van ser polèmiques les seves declaracions en contra de l’avortament i a favor de «mares de 12 o 13 anys sense recursos, nenes que estan tirant els seus fills endavant amb un somriure».

Monja

Als seus 41 anys, s’ha especulat sobre el seu presumpte embaràs abans fins i tot de celebrar la boda, una cosa que Tamara Falcó, que abans que núvia de l’any va voler ser monja, desmenteix de ple. Imbuida per l’esperit de l’últim Nadal, va decidir perdonar Íñigo Onieva, passant per alt les advertències de la seva mare, Isabel Preysler, que des de la seva experiència li va advertir que «la gent no canvia» sobre el caràcter irremeiable d’alguns homes.

Notícies relacionades

I, no obstant, va ser una conversa caçada al vol d’Isabel Preysler amb Chabeli, en què parlaven de Julio Iglesias, la que va acabar per convèncer Tamara que havia de tornar amb Onieva, segons ella mateixa ha explicat. La seva mare no va poder perdonar Julio, que li va trencar el cor, perquè l’estimava massa, xiuxiuejava per telèfon. I va acabar per casar-se amb Carlos Falcó –que era tot el contrari del cantant segons la seva pròpia filla–, a qui van succeir ministres com Miguel Boyer i fins i tot un premi Nobel com Mario Vargas Llosa, que corregia les faltes del blog de moda a Tamara Falcó en aquella època.

Ella ha triat el pedregós camí de l’amor, sense por i amb xaranga com acostuma a fer.