Violència sexual

Un pederasta de Mataró ha corromput cinc menors amb videojocs

Fa 40 anys que el mestre de karate del Claret abusa de nens a Barcelona: «Em posava una tovallola a la cara»

Un exalumne desenterra abusos sexuals en una escola de l’Hospitalet «M’estripava els pantalons per tocar-me»

Un pederasta de Mataró ha corromput cinc menors amb videojocs
2
Es llegeix en minuts
Guillem Sánchez
Guillem Sánchez

Periodista

Especialista en Successos, tribunals, assumptes policials i de cossos d'emergències

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Policia Nacional va arrestar recentment un noi de 23 anys de Mataró per violar un menor de 14 anys a Almeria. El sospitós havia contactat amb la víctima a través d’un videojoc i, fingint que era un nen de la seva edat, el va convèncer perquè li enviés fotografies de caràcter sexual. Finalment, el va entabanar perquè acceptés una trobada sexual a la seva ciutat.

D’aquella agressió sexual els agents d’Almeria van tenir constància transcorregut un temps a través d’una investigació en la qual va aflorar un intercanvi d’arxius pedòfils. L’agressor havia compartit imatges d’aquella violació. Estirant aquest fil, remarquen fonts policials a aquest diari, els agents van poder localitzar la víctima i, a continuació, trobar l’agressor, a Mataró.

La Policia Nacional el va arrestar al seu domicili per aquests fets –l’edat mínima per consentir una relació sexual és a partir dels 16 anys a Espanya– i, a més, per mantenir aquella trobada a Almeria el sospitós havia coaccionat el menor, aclareixen fonts policials. Després de la detenció, els investigadors van revisar ordinadors i telèfons del sospitós. A l’interior d’aquests dispositius els policies van trobar evidències que no era la primera vegada que actuava així i, revisant les imatges, han pogut trobar cinc víctimes més del mateix pederasta, totes menors i residents a Catalunya, que havien caigut a la seva xarxa i no havien denunciat els fets.

La manera d’actuar, segons detalla la policia en un comunicat, era sempre la mateixa: l’agressor es guanyava la seva confiança contactant-los en xarxes socials, simulava ser un menor de la mateixa edat i començava a enganyar-los fins a convèncer-los que li enviessin fotografies de caràcter sexual. «També els corrompia oferint-los videojocs ‘online’ per aconseguir que atenguessin les seves peticions», remarquen fonts policials.

Notícies relacionades

En aquests casos resulta molt difícil trencar el cercle viciós que arrenca per a les víctimes, ja que el ‘groomer’ –nom que reben en anglès aquest tipus d’agressors sexuals– acostuma a utilitzar les primeres imatges per coaccionar els nens amenaçant-los de fer-les públiques si no n’envien més i cada vegada més explícites.

El ‘grooming’

El ‘grooming’, recorda la policia en aquest comunicat, es produeix quan un adult es fa passar per un menor a internet per guanyar-se a poc a poc la confiança d’un nen o adolescent al qual acaba assetjant o fent xantatge amb finalitats sexuals. Els cossos de seguretat recorden la importància de conscienciar els menors sobre els riscos i perills existents en la xarxa, així com la manera de prevenir-los i la necessitat de denunciar en cas de ser víctima d’un delicte d’aquest tipus.

Temes:

Successos