Pas cap a la normalitat

¿Quan s’aprovarà la retirada de la mascareta en centres sanitaris i farmàcies?

Sanitat i autonomies acorden el final de les mascaretes en centres sanitaris, residències i farmàcies

¿Quan s’aprovarà la retirada de la mascareta en centres sanitaris i farmàcies?

ARCHIVO / LA OPINIÓN

1
Es llegeix en minuts

La retirada de les mascaretes en centres de salut, farmàcies i residències s’aprovarà, previsiblement, dimarts, tal com va informar EL PERIÓDICO. Fonts sanitàries expliquen que només hi hauria hagut temps d’aprovar-ho aquest dimarts en el Consell de Ministres si José Miñones hagués portat la modificació del decret anticrisi contra la covid en mà, ja que l’ordre del dia, com es fa habitualment, es va fixar dijous en la reunió prèvia al Consell.

No obstant, la trobada amb les comunitats autònomes on el ministre va informar de la retirada de la mascareta als últims espais en els quals és preceptiva, tal com han aconsellat els experts, es va celebrar divendres, un dia abans que es tanquessin els temes a debatre aquest dimarts.

En aquest context, el més probable, segons fonts sanitàries,és que la retirada de les mascaretes als centres sanitaris s’aprovi en el Consell de Ministres de dimarts, 4 de juliol, i entri en vigor l’endemà, quan es publiqui al BOE. D’aquesta forma, la retirada no seria aprovada en plena campanya electoral.

La recomanació

Notícies relacionades

No obstant, Miñones no ha volgut donar una data exacta de quan s’aprovarà, tan sols ha assegurat que el decret ha de «passar els tràmits administratius corresponents» i s’estudiarà en Consell de Ministres «tan aviat com sigui possible». «Quan dic una data, després estarem pendents d’aquesta data, i si no es compleix aquesta data, estaria incomplint el que estic dient avui», ha al·legat aquest dilluns.

Per tant, fins que arribi el moment, les mascaretes continuen sent obligatòries als centres de salut, hospitals, farmàcies i residències d’avis. Una vegada que es modifiqui el decret, segons el ministre, el seu ús serà «recomanat» per a aquells ciutadans amb símptomes perquè «el virus continua sent present».