Noves baixes laborals

El Govern aprova els permisos per conciliar que incloïa la llei de famílies

El Govern aprova els permisos per conciliar que incloïa la llei de famílies
1
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

El Govern central ha aprovat aquest dimarts els permisos destinats a millorar la conciliació que estaven inclosos en la llei de famílies, que va quedar aparcada per l’avanç electoral. En l’última pròrroga del reial decret de mesures anticrisi aprovada aquest dimarts en el Consell de Ministres, s’han inclòs tres noves baixes laborals.

En primer lloc, un permís de cinc dies a l’any, retribuïts, que es podran utilitzar en cas d’accident o malaltia greus, hospitalització o intervenció quirúrgica sense hospitalització que necessiti repòs, tant d’un familiar de fins a 2n grau com d’un convivent, una cosa que no existia fins ara.

Notícies relacionades

En segon lloc, un permís ‘a causa de força major’, que es pot distribuir per hores i podrà arribar en total de fins a quatre dies a l’any. També estarà retribuït i pretén permetre a pares i mares absentar-se de la feina quan hi hagi motius familiars urgents, com per exemple, quan un dels seus fills es posi malalt.

Finalment, s’ha aprovat un tercer permís parental de vuit setmanes, que es podran disfrutar de manera contínua o discontínua, a temps complet o parcial, fins que el menor faci 8 anys. En la llei de famílies, aquest permís no estava retribuït.