LÍNIA R2 SUD

L’incendi de l’estació de Gavà de Rodalies continua sense informe sobre les causes un mes i mig després

L’incendi de l’estació de Gavà de Rodalies continua sense informe sobre les causes un mes i mig després

Zowy Voeten

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

L’incendi es va produir fa un mes i mig, però encara no se sap res sobre les causes reals que van deixar l’estació de Gavà de Rodalies coixa durant tres setmanes. Es van perdre les comunicacions amb la resta de baixadors, cosa que va obligar a guillotinar el servei i establir un bus alternatiu. Primer es va dir que a la setmana següent ja se’n sabria alguna cosa. Recordin que Adif assenyalava llavors a un llamp, hipòtesi que el Servei Meteorològic de Catalunya va desmentir, i també els veïns, que aquell dia no van veure ni una gota ni cap descàrrega elèctrica. Han passat ja gairebé vuit setmanes, però ni rastre de l’informe. La ministra de Transports, Raquel Sánchez, ha explicat aquest dijous que estan en això, que no pot donar una data i que estan «pendents d’una prova del laboratori».

Notícies relacionades

«No sabem quan estarà, confio que sigui ben aviat», ha afirmat l’exalcaldessa de Gavà, durant una visita a la fàbrica d’Alstom a Santa Perpètua de Mogoda, on es construeixen nous trens per a la xarxa de Rodalies. Els fets van passar la nit de l’1 de maig. Un cable carregat amb 2.000 volts es va desprendre de la catenària i sense perdre la càrrega va impactar contra un senyal, que es va incendiar i va traslladar les flames fins a l’edifici tècnic, on hi havia l’enclavament, el sistema que controla tota la senyalització de l’estació, que va quedar inutilitzat.

Tot bé

En una visita a Gavà el 22 de maig, el director general de Conservació i Manteniment d’Adif, el valencià Ángel Contreras, va assegurar que la infraestructura estava en perfecte estat. Ho va afirmar malgrat que l’informe no es va fer públic aquell dia i continua sense data perquè l’opinió pública sàpiga què va passar realment aquell dia a l’R2 Sud. «Quan sapiguem alguna cosa, us informarem», van detallar aquell dia fonts del gestor públic ferroviari. A mitjans de juny, i en boca de la ministra Sánchez, la resposta continua sent la mateixa.