Conflicte per la vivenda

Detingut l’home atrinxerat en una casa de les Llosses després de tirotejar el propietari i els Mossos

Detingut l’home atrinxerat en una casa de les Llosses després de tirotejar el propietari i els Mossos

Laura Busquets / ACN

1
Es llegeix en minuts

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dimecres l’home que s’havia atrinxerat en una masia de les Llosses (Ripollès, a Girona) després d’haver disparat a un altre i haver-lo ferit amb una escopeta de perdigons. La detenció no ha sigut fàcil i s’ha produït després que la policia catalana intentés, sense èxit, negociar la rendició d’aquest individu. Aquest, no només no s’ha rendit, sinó que ha disparat contra els agents. Finalment, un assalt policial a la casa ha permès arrestar-lo.

L’incident ha començat sobre dos quarts de nou del matí d’aquest dimecres, quan l’individu ha disparat a un altre home i l’ha ferit, i s’ha atrinxerat a la vivenda. Els trets els ha fet amb una arma de caça de perdigons. El ferit ha rebut diverses perdigonades, però la seva vida no perilla. El SEM l’ha evacuat amb l’helicòpter medicalitzat a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell.

Casa ocupada

El motiu de l’agressió és un conflicte per la casa. Segons els primers indicis, aquest matí el propietari de la vivenda, ocupada il·legalment, ha acudit al lloc per recuperar la masia que havia comprat, però l’ocupant l’ha rebut a trets.

Segons han explicat veïns de les Llosses a l’agència ACN, l’atrinxerat estava pendent de rebre ben aviat una ordre de desnonament de la masia i ja havia amenaçat el propietari dient-li que el mataria si el feia fora.

Després de rebre un avís del tiroteig, els Mossos d’Esquadra han activat agents d’elit del Grup Especial d’Intervencions (GEI) i el Grup de Mediació i Negociació, a més d’agents de Seguretat Ciutadana i dels antiavalots de l’ARRO. Els Mossos d’Esquadra han envoltat la casa i han intentat negociar amb l’home. A les dues del migdia, en vista que no responia a cap indicació ni es mostrava disposat a negociar, els GEI han procedit a intervenir-hi i han assaltat la masia. L’home ha rebut a trets els policies.

Notícies relacionades

L’arrestat i un dels agents han resultat ferits en el tiroteig.

La masia es troba al límit del municipi de les Llosses, al costat del terme municipal de Sant Jaume de Frontanyà. L’alcalde de les Llosses, Andreu Llimós, ha destacat que fins ara mai hi havia hagut cap problema en aquesta masia o, almenys, l’ajuntament no en tenia constància.