Repte viral

Repte a TikTok: investigats tres menors per amenaces de bomba en instituts de l’Hospitalet

Repte a TikTok: investigats tres menors per amenaces de bomba en instituts de l’Hospitalet
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos d’Esquadra investiguen tres menors d’edat per presumptament realitzar amenaces de bomba en tres instituts de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) arran d’un repte viral en una xarxa social.

Presumptament realitzaven trucades al telèfon d’emergències 112 i als centres educatius per dir que havien col·locat artefactes explosius al seu interior, un avís que mobilitzava patrulles de Mossos per comprovar-ho, ha informat la policia catalana en un comunicat aquest dissabte.

La investigació va començar al maig i, després de la seva identificació, els investigats van ser posats a disposició de la Fiscalia de Menors per un presumpte delicte contra l’ordre públic.

Els Mossos d’Esquadra van desallotjar el dijous 4 de maig l’Institut Torres i Bages de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès) després que des del centre alertessin que havien rebut una amenaça de bomba.

«Broma» a TikTok

Segons expliquen des de la policia catalana, algú va trucar al centre educatiu i va donar l’avís, una alerta a la qual els agents, en un primer moment, van atorgar «poca fiabilitat», però encara així es van realitzar les comprovacions oportunes i, com que van rebre l’avís cap a les 12 del migdia, van optar per desallotjar el centre.

Notícies relacionades

Així, des dels Mossos assenyalen que aquestes falses alarmes «passen de tant en tant» i expliquen que a  TikTok hi ha un repte que s’ha posat de moda i que consisteix a donar un fals avís de bomba, una possibilitat que per ara no s’ha confirmat en el cas de l’Hospitalet.

Amb tot, la policia catalana adverteix que aquestes «bromes» són un delicte contra l’ordre públic inclòs al codi penal.