Judici a l’Audiència de Barcelona

Van intentar cremar-lo viu per resistir-se que la seva casa fos un narcopís

Van intentar cremar-lo viu per resistir-se que la seva casa fos un narcopís

MANU MITRU

4
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Van intentar cremar-lo viu els suposats integrants d’una trama de traficants de droga perquè es negava que la vivenda on residia, a la Barceloneta, es convertís en un narcopís. Quatre homes de nacionalitat pakistanesa es van asseure aquest dimarts al banc dels acusats de l’Audiència de Barcelona acusats de ser autors d’un delicte de temptativa d’assassinat i un altre de tràfic drogues. En tres narcopisos que suposadament regentaven al Raval, Gòtic i Barceloneta (Ciutat Vella) es van trobar estupefaents. La fiscal reclama per a ells un total de 22 anys de presó. 

En la primera sessió de la vista, que durarà diversos dies, va sortir a col·lació que la víctima va ser amenaçada i brutalment agredida, amb cops fins i tot al cap, el 28 de maig passat a la plaça de Duc de Medinaceli per dues persones suposadament vinculades als acusats, que el van acovardir perquè se n’anés d’Espanya i no declarés en el judici que es va iniciar aquest dimarts amb les qüestions prèvies plantejades per la fiscal Alejandra García i les defenses. Els quatre acusats de temptativa d’assassinat, més una dona a qui únicament li atribueixen presumpte tràfic de drogues, declararan els últims, després de la pràctica de les proves. Un sisè encausat està en rebel·lia. La declaració de la víctima va permetre, després de l’incendi de la seva residència, desarticular els tres narcopisos que funcionaven a Ciutat Vella. Per això i per l’atac sofert fa dos diumenges, els magistrats han acceptat aplicar-li la llei de testimonis protegits i serà interrogat aquest dimecres a través de videoconferència.

Al voltant de les 2 de la matinada del 7 de febrer del 2020, els processats es van personar a la finca del carrer dels Magatzems, al barri de la Barceloneta. Van pujar al replà on era el pis en el qual vivia la víctima i el van comminar que l’abandonés per destinar-lo a la venda de drogues, tal com suposadament feien els acusats en altres narcopisos. El testimoni es va negar a obrir la porta i va trucar a la policia, per la qual cosa els atacants van fugir. Però hores més tard, a les 5.30 hores, sempre segons la fiscalia, els acusats van tornar i van accedir a la vivenda. Un d’ells es va enfilar des del carrer al balcó, a una distància de tres metres d’altura. Així, va aconseguir accedir al menjador cuina i obrir la porta del pis als seus acompanyants.

L’incendi provocat

«A fi d’anul·lar tota la possibilitat de defensa» i sabent que la seva acció «conjunta» «posaria en risc» la vida de la víctima, els processats el van immobilitzar. El van asseure contra una de les parets del menjador cuina, el van emmordassar i el van lligar els peus i mans amb trossos de tela i d’un llençol que allà mateix van esquinçar, segons l’acusació. Després d’això, van repartir peces de roba i teixits pel terra de la vivenda, les van ruixar amb un pot de gas líquid i els van calar foc, que es va estendre ràpidament gràcies al producte accelerant de la combustió que els acusats, que són a la presó, havien utilitzat.

Notícies relacionades

 Després de comprovar que els diferents focus del foc que havien provocat no s’apagaven i les flames es propagaven per totes les estances de la casa, els processats, segons la fiscalia, van sortir del pis, i van deixar a l’interior la víctima lligat de mans i emmordassat. Per poder salvar la seva vida i ja que les finestres de les habitacions tenien reixes fixes, aquesta persona es va veure obligat a rodar fins a la porta del balcó, on va ser atrapat pel foc. Com va poder, es va enfilar a la barana i es va deixar caure a la via pública, on va ser auxiliat pels veïns de l’edifici de davant. Com a conseqüència d’això, va patir cremades. Segons ha detallat la fiscal aquest dimarts, l’afectat pateix seqüeles, no només físiques, sinó també psicològiques, per la qual cosa l’acusació reclama una indemnització total de més de 300.000 euros. 

L’endemà de l’incendi, la víctima va declarar davant els Mossos, que van poder desarticular tres narcopisos a Ciutat Vella i la Barceloneta, on es va trobar droga. Els advocats defensors dels acusats han sol·licitat al tribunal de la Secció 9 que anul·li les entrades i registres. La fiscal s’hi ha oposat al considerar que hi havia indicis previs que allà es traficava amb estupefaents. Els magistrats, no obstant, resoldran aquesta qüestió en la sentència.