72 detinguts en un any

Barcelona clausura 42 pisos de la droga al Raval durant 2022

  • Albert Batlle defensa que la presència policial al barri s’ha intensificat davant les peticions d’incrementar-la

Barcelona clausura 42 pisos de la droga al Raval durant 2022

FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
Jordi Ribalaygue
Jordi Ribalaygue

Periodista

Especialista en Barcelona i àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Les operacions en què la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra es van coordinar el 2022 van aconseguir desmantellar el negoci il·lícit de venda de droga que havia niat a 42 vivendes del Raval, al centre de Barcelona. La dada l’ha ofert aquest dimecres el tinent d’alcalde de Seguretat, Albert Batlle, durant la comissió de presidència de l’ajuntament. El regidor ha afegit que els registres en què van participar agents dels dos cossos policials al llarg de l’any passat es van saldar amb 72 detinguts i 41 investigats més al mateix barri, afectat per la venda al detall d’estupefaents i castigat anys enrere pels ‘narcopisos’, un fenomen que alterava la vida als edificis on es tolerava el consum d’estupefaents a l’interior.

Tanmateix, els qui regenten aquests domicilis ocupats han tendit a prohibir als toxicòmans que s’injectin la dosi mitjançant xeringues i, en diversos casos, s’han transformat en fumadors il·legals, com va informar EL PERIÓDICO. Arran d’una proposta de Valents per incrementar els efectius policials a la zona, Batlle ha assegurat que la lluita contra la droga al Raval continua sent una «prioritat». Ha destacat que la presència d’agents s’ha reforçat un 20% des l’octubre passat, en bona mesura per la incorporació de 50 nous policies a la comissaria de la Guàrdia Urbana a Ciutat Vella, que ara suma 437 integrants.

Notícies relacionades

Batlle ha afegit que els dispositius activats al Raval sud van permetre detenir 133 persones l’any passat, identificar més de 3.000 persones i obrir 174 investigacions. També es van aixecar 390 actes per diferents delictes i es van interposar 317 denúncies per infraccions de l’ordenança de convivència.

La proposta de Valents per destinar patrulles conjuntes contra el narcotràfic al Raval s’ha aprovat amb el suport de tots els grups municipals excepte d’ERC, que hi ha votat en contra. Per la seva banda, el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, ha reiterat que no s’ha desistit en el combat contra el tràfic de drogues. Alhora, ha pregat que no s’utilitzi el Raval i Ciutat Vella com a «arma electoral» ni se’ls estigmatitzi. «És una estratègia política antiga i gastada, que no porta enlloc. El Raval no està en mans de les màfies de la prostitució ni de la droga, i sí que està, massa, en mans dels fons d’inversió», ha advertit.